Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Νέα μεταναστευτική οδός: στη Φινλανδία μέσω Ρωσίας

Μετά την αύξηση της επιτήρησης των συνόρων στην Ελλάδα, στην Πολωνία και τις Βαλτικές χώρες, οι διακινητές ανθρώπων πλέον διαφημίζουν τη διαδρομή Ρωσίας - Φινλανδίας ως τον καλύτερο τρόπο για τους παράνομους μετανάστες να φτάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αυτά υποστηρίζει η Υπηρεσία Πληροφοριών Ασφαλείας της Φινλανδίας (SUPO). Μετά από την εκτίμηση κινδύνου που δημοσίευσε η εταιρεία πληροφορίων Semantic Visions, που ανέλυσε Κουρδικά και Αραβικά φόρουμ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά στο Facebook, που έχουν σκοπό να βοηθούν τους παράνομους μετανάστες να φτάνουν στην Ευρώπη.

Οι Φινλανδικές υπηρεσίες πληροφοριών (SUPO) επιβεβαίωσαν ότι είχαν παρατηρήσει άνοδο στο διαδικτυακό μάρκετινγκ για τη μεταναστευτική διαδρομή Ρωσίας - Φινλανδίας.

Οι Φινλανδικές υπηρεσίες ασφαλείας πιστεύουν πως η Ρωσία δεν θα ενεργήσει όπως η Λευκορωσία και δεν θα διευκολύνει την μετάβαση των παράνομων μεταναστών στα σύνορα Ρωσίας – Φινλανδίας.

Καθοριστικός παράγοντας για το αν θα ανοίξει ή όχι η νέα μεταναστευτική οδός θα είναι το εάν η Ρωσία αποφασίσει να χορηγήσει τουριστικές βίζες σε επίδοξους μετανάστες από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, όπως έκανε η Λευκορωσία.

Οι Φινλανδοί αναγνωρίζουν ότι η μεγάλη ανατολική συνοριογραμμή της Φινλανδίας με τη Ρωσία, μπορεί να μην μπορεί να φυλαχθεί πολύ εύκολα.

Σύμφωνα με την Teija Tiilikainen, διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας για την Αντιμετώπιση Υβριδικών Απειλών, είναι πιθανό η Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη μετανάστευση ως εργαλείο για να διεξάγει «υβριδικό πόλεμο» εναντίον της Φινλανδίας και της ΕΕ, εάν οι σχέσεις επιδεινωθούν περαιτέρω για την Ουκρανία.

Τις προηγούμενες ημέρες, η Φινλανδία αποφάσισε να αποκτήσει 64 καινούρια Αμερικανικά μαχητικά F-35 προς 130 εκατομμύρια το καθένα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από τα RMX News και HBL

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου