Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021

Παραμένει το βέτο της Βουλγαρίας για τη Βόρεια Μακεδονία

Τα κόμματα της Βουλγαρίας που αποτελούν τη νέα κυβέρνηση συμφωνούν απόλυτα για τη στάση της Βουλγαρίας στην προοπτική ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ.

Όπως έγινε γνωστό, τα κόμματα συμφώνησαν απόλυτα και παραμένουν ενωμένα στην εθνική θέση της Βουλγαρίας για την Βόρεια Μακεδονία, η οποία είναι αρνητική στην προοπτική έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Την στάση αυτή επισημοποίησε ο πρέσβης της Βουλγαρίας στην ΕΕ Rumen Alexandrov. Ο Βούλγαρος αξιωματούχος τόνισε ότι όσο υπάρχουν οι διαφορές με την Βόρεια Μακεδονία, οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις δεν θα ξεκινήσουν. Αντίθετα, η Βουλγαρία θα δώσει το πράσινο φως για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Αλβανία, διαχωρίζοντας τις δύο χώρες. Ο κ. Alexandrov είπε ότι οι προσπάθειες της Αλβανίας θα πρέπει να επιβραβευτούν και είναι ανεξάρτητες από το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Βούλγαρος Υπουργός Εξωτερικών Svetlan Stoev δήλωσε ότι θα πρέπει πρώτα να επιλυθούν τα θέματα (προβλήματα) με τα Σκόπια ώστε να υπάρξει εγγύηση για τα δικαιώματα των πολιτών της Βόρειας Μακεδονίας με Βουλγαρική ταυτότητα και την εφαρμογή της Συνθήκης του 2017 για την φιλία και την καλή γειτονία μεταξύ των δύο χωρών. Αναμένουμε ξεκάθαρες εγγυήσεις από την Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, τόνισε ο Βούλγαρος Υπουργός Εξωτερικών.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Διαβάστε επίσης:

Η Σόφια μπλοκάρει την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ

Η Βουλγαρία απαιτεί πολλά από τη Βόρεια Μακεδονία

Βουλγαρία: το βέτο δεν θα αρθεί εάν τα Σκόπια δεν συμμορφωθούν


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου