Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

Η επικίνδυνη πτώση της Τουρκικής Λίρας

Η ισοτιμία της Τουρκικής λίρας έναντι του ευρώ και του δολαρίου αποτελεί καθημερινή είδηση, καθώς από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο, μέσα σε 2 μήνες και 4 ημέρες, η τιμή της λίρας υποδιπλασιάστηκε.

Συγκεκριμένα, στις 16 Οκτωβρίου 2021 η Τουρκική λίρα έσπασε το φράγμα των 10 λιρών, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 1€ = 10,1 Τουρκικές λίρες. Την 1 Δεκεμβρίου 2021 έσπασε και το φράγμα των 15 λιρών, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται σε 1€ = 15,3 Τουρκικές λίρες. Σήμερα, 20 Δεκεμβρίου 2021, ξεπεράστηκε και το όριο των 20 λιρών, με την ισοτιμία στις 17:14 ώρα Ελλάδος να διαμορφώνεται σε 1€ = 20,26 Τουρκικές λίρες.

Η κατρακύλα του Τουρκικού νομίσματος είναι επικίνδυνη για την περιοχή, καθώς ο μέσος Τούρκος πολίτης έχει χάσει τη μισή αγοραστική δύναμη (αξία) των χρημάτων του μέσα σε 2 μήνες! Επομένως, έχει γίνει φτωχός και αδυνατεί να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες της οικογένειάς του.

Η αγανάκτηση των Τούρκων είναι πλέον εμφανής, σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των Ελλήνων έγκριτων δημοσιογράφων που ζουν στην Τουρκία. Ο Τούρκος Πρόεδρος, με περίεργη ρητορική προσπαθεί να πείσει τους αφελείς συμπολίτες του πως «είναι θέλημα του Αλλάχ», πως «ο Αλλάχ τους δοκιμάζει» και πως «γίνεται πόλεμος στην Τουρκία» που προσπαθεί να μείνει ανεξάρτητη και ισχυρή.

Όμως, μπορεί μερικές δεκάδες εκατομμύρια Τούρκων να είναι αμόρφωτοι και να τρώνε κουτόχορτο, υπάρχουν και μερικές δεκάδες εκατομμύρια που είναι μορφωμένοι, αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και δεν τρώνε το κουτόχορτο που τους πασάρει το καθεστώς.

Επομένως, είναι πολύ πιθανό, σύντομα να αρχίσουν οι διαδηλώσει με τις άδεις κατσαρόλες, που ο τουρκικός λαός θα ζητά να γεμίσουν. Πως όμως θα γεμίσουν;

Ο Τούρκος Πρόεδρος, όπως και ολόκληρο το Τουρκικό βαθύ κράτος, γνωρίζουν πως με μία καλοστημένη προβοκάτσια ενάντια της Ελλάδας και της Κύπρου, θα ξεχαστεί για κάποιο χρονικό διάστημα η κατάρρευση της Τουρκικής λίρας και ο λαός θα ενωθεί πίσω από τον λαοπρόβλητο ηγέτη Ταγίπ Ερντογάν που θα προασπίζεται τα δίκαια της Τουρκίας ενάντια στις μονομερείς ενέργειες της επεκτατικής Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων.

Είναι έτοιμη η Ελλάδα, τα αρμόδια Υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών, να αντιμετωπίσουν μια καλοστημένη Τουρκική προβοκάτσια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα οικονομικά προβλήματα;

Έχουν εξεταστεί όλα τα πιθανά σενάρια και οι τρόποι αντίδρασης που θα επαναφέρουν την Τουρκία στην τάξη, χωρίς να αναγκαστεί η Ελλάδα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για θέματα που δεν υπάρχουν και δημιουργεί η Τουρκία, ώστε να επιτύχει τους δόλιους σκοπούς της σε βάρος του Ελληνισμού;

Ας ελπίσουμε πως οι σοβαροί και πατριώτες πολιτικοί και σύμβουλοι της κυβέρνησης, έχουν καταφέρει να εκδιώξουν τους ενδοτικούς σε σημείο προδοσίας συμβουλάτορες, που επί δεκαετίες συμβουλεύουν με λάθος τρόπο τον εκάστοτε πρωθυπουργό.

Οι καιροί είναι πονηροί και επικίνδυνοι, γι’ αυτό χρειάζεται εγρήγορση, ενότητα και ομοψυχία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου