Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2021

Η Ρωσία θα απαντήσει εάν το ΝΑΤΟ αγνοήσει τις προτάσεις της

Η Ρωσία θα απαντήσει με τη δημιουργία δικών της απειλών, εάν το ΝΑΤΟ απορρίψει τις Ρωσικές προτάσεις για εγγυήσεις ασφαλείας.

Η Ρωσία θα απαντήσει στο ΝΑΤΟ εάν δεν γίνουν κατανοητές οι ανησυχίες της Μόσχας και δεν εκπληρωθούν οι απαιτήσεις της, δήλωσε ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο το Σάββατο, σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρακτορείου TASS

Θυμίζουμε ότι η Μόσχα δημοσιοποίησε το προσχέδιο Συμφωνίας με το ΝΑΤΟ για να αποκλιμακωθεί η ένταση με τις Ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ.
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

«Καθιστούμε σαφές ότι είμαστε έτοιμοι να συνομιλήσουμε για μετάβαση από ένα στρατιωτικό ή ένα στρατιωτικοτεχνικό σενάριο, σε μια πολιτική διαδικασία» που θα ενισχύσει την ασφάλεια όλων των χωρών στον ΟΑΣΕ, των Ευρωατλαντικών μελών και της Ευρασίας, είπε ο Ρώσος Υπουργός. 

«Αν αυτό δεν λειτουργήσει, έχουμε δώσει το σήμα (στο ΝΑΤΟ) ότι θα προχωρήσουμε στη δημιουργία δικών μας απειλών, αλλά θα είναι πολύ αργά για να μας ρωτήσουν για ποιο λόγο λάβαμε αυτές τις αποφάσεις και γιατί αναπτύξαμε αυτά τα συστήματα» πρόσθεσε ο Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να σκεφτούν την προοπτική μετατροπής της ηπείρου σε πεδίο στρατιωτικής αντιπαράθεσης, τόνισε ο Ρώσος Υπουργός.

Η Ρωσία δημοσίευσε την Παρασκευή προσχέδια συμφωνιών με τίτλο Συνθήκη μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας για Εγγυήσεις Ασφαλείας και Μέτρα για τη Διασφάλιση της Ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ. Οι προτάσεις παραδόθηκαν σε εκπρόσωπο των ΗΠΑ σε συνάντηση στο Ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών στις 15 Δεκεμβρίου.
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κάλεσε το ΝΑΤΟ να ξεκινήσει ουσιαστικές συνομιλίες για να δώσει στη Ρωσία αξιόπιστες και μακροπρόθεσμες εγγυήσεις ασφάλειας. Οι εγγυήσεις θα πρέπει να είναι νομικά δεσμευτικές, επειδή, όπως είπε ο Πούτιν, η Δύση υπαναχώρησε από τις προηγούμενες λεκτικές της δεσμεύσεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, είπε ότι ο βοηθός του Κρεμλίνου Γιούρι Ουσακόφ είπε στον Αμερικανό απεσταλμένο Σάλιβαν ότι η Ρωσία ήταν έτοιμη για άμεση έναρξη συνομιλιών σχετικά με τις προτεινόμενες συμφωνίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας. Η Ρωσία θα εκπροσωπηθεί στις συνομιλίες από τον Υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

Η κατάσταση μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ κλιμακώνεται επικίνδυνα για χάρη της Ουκρανίας, μια χώρα που δεν ανήκει καν στο ΝΑΤΟ. Η Ρωσία δεν είναι δυνατό να συνεχίσει να ανέχεται την περικύκλωσή της από το ΝΑΤΟ και γι' αυτό απαιτεί την μη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, όπως και άλλων χωρών που συνορεύουν μαζί της. Η Ρωσία αισθάνεται πως απειλείται και γι' αυτό θα απαντήσει, προφανώς με εγκατάσταση ισχυρών στρατευμάτων και ισχυρών οπλικών συστημάτων στα σύνορά της. 

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η Ρωσία δεν αποτελεί εχθρό για τον λεγόμενο Δυτικό κόσμο. Η Ρωσία ανήκει στον πολιτισμένο Δυτικό κόσμο. Όταν αυτό γίνει αντιληπτό από τους Ευρωπαίους πολιτικούς, τότε θα μπορέσουν να το αντιληφθούν και οι Αμερικανοί. Μόνο τότε ο πλανήτης θα γίνει ασφαλέστερος, καθώς σήμερα βρίσκεται λίγο πριν μια σύγκρουση υπερδυνάμεων που διαθέτουν πυρηνικά όπλα, με καταστροφικά αποτελέσματα για όλους.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου