Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Διεθνώς ρεζίλι!!! (φωτογραφίες)

Διεθνώς ρεζίλι έγινε για ακόμη μια φορά η Ελλάδα. Αυτή τη φορά, εξαιτίας της παντελούς έλλειψης σεβασμού προς τον Γαλλικό και τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Κάποιες συμπεριφορές, στάσεις, κινήσεις, η ένδειξη σεβασμού, είτε γίνονται αυθόρμητα, είτε διδάσκονται από την αγωγή που δίνουν οι γονείς στα παιδιά τους, το σχολείο, το Πανεπιστήμιο, ο Στρατός.

Ιδιαίτερα δε, όταν κάποιος είναι πρωθυπουργός, τουλάχιστον ακολουθεί το πρωτόκολλο.

Όταν όμως ο άνθρωπος δεν έχει μόρφωση (και δεν μιλάω για την Πανεπιστημιακή), τότε δεν έχει και τρόπους καλής συμπεριφοράς.
Όταν κάποιος δεν δέχεται να τηρήσει ούτε το πρωτόκολλο, κάποιοι τον ονομάζουν επαναστάτη.
Ο σοφός λαός όμως τον λέει άξεστο.

Τέτοιος αποδείχτηκε δυστυχώς και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, που δεν ανέχεται ή δεν ξέρει πως πρέπει να σταθεί προσοχή, κατά την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου της Πατρίδας του, αλλά και του υψηλού προσκεκλημένου του, επειδή συγχέει τον σεβασμό με την υποταγή.

Κάποια στιγμή, κάποιος του «σφύριξε» να κατεβάσει τα χέρια τουλάχιστον και να κλείσει τα πόδια!
Χαζογελώντας απλά κατέβασε τα χέρια…

Ο μορφωμένος και καλλιεργημένος άνθρωπος, γνωρίζει ότι η στάση προσοχής είναι απλώς η ενέργεια του «προσέχω».
Ο ευγενής άνθρωπος, εκφράζει με άνεση την προσοχή του σε ό,τι τιμά τον φιλοξενούμενό του και το έθνος του.

Στον Εθνικό Ύμνο κύριε πρωθυπουργέ, κάθεσαι προσοχή γιατί το αισθάνεσαι, γιατί καταλαβαίνεις και ενστερνίζεσαι το τι εκφράζει.
Αν δεν καταλαβαίνεις και δεν σου λέει τίποτα, τότε βάλε και το χέρι στην τσέπη...

Στον Εθνικό Ύμνο των προσκεκλημένων σου, είσαι υποχρεωμένος να κάθεσαι σε στάση προσοχής, δείχνοντας σεβασμό.

Τα αριστερά κόμπλεξ που κουβαλάει ο «επαναστάτης» Αλέξης Τσίπρας, η άρνηση αυτού και των περισσοτέρων υπουργών του να φορέσουν γραβάτα, να κουμπώσουν το σακάκι, να δείξουν σεβασμό στη Σημαία, τον Εθνικό Ύμνο και τους προσκεκλημένους τους, δείχνουν ανθρώπους που ΔΕΝ πρέπει να βρίσκονται στην εξουσία.

Καλή η «επανάσταση», αλλά μην ξεχνάμε πως η ευγένεια και η συνολική μας στάση είναι αυτή που κερδίζει τις εντυπώσεις.


Δεν φταίνε όμως αυτοί. 

Ο λαός φταίει, ο καθένας ξεχωριστά, που τους ψήφισε!





5 σχόλια:

  1. Ναι καλά καραγκιόζηδες! Αυτά σας μάραναν τώρα. Όχι που θα ψήφιζε πάλι ο Λαός τους Σαμαροβενιζέλους εθνοπροδότες! Λίγη σημασία έχουν αυτά. Είναι τυπικότητες. Σημασία έχει η ουσία και όχι το πρωτόκολλο.
    Και πασοκονεοδημοκράτες και νεοναζί της Χ.Α. ο Λαός δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να το κοιτάξεις αυτό που έχεις. Μπορεί να εξελιχθεί. χαχαχα

      Διαγραφή
    2. Ναι, σωστά δεν είναι η ουσία η προσοχή στον Εθνικό ύμνο. Η ουσία είναι ότι χρησιμοποίησε τους ψηφοφόρους για να εκλεγεί, μας έχει όλους γραμμένους και το δείχνει.Γιατί τον διαχωρίζεις από τους σαμαροβενιζέλους δεν κατάλαβα. Τους υπόδικους της ΧΑ ποιος τους άφησε έξω;

      Διαγραφή
    3. Η Σημαία συμβολίζει τους αγώνες που δόθηκαν και τους νεκρούς τους για να υπάρχει αυτό το Έθνος. Κάποια πράγματα είναι υπεράνω κομμάτων, ιδεολογιών και οτιδήποτε άλλο. Δεν είναι απλή τυπικότητα ο σεβασμός στους αγώνες όλων αυτών που έδωσαν και τη ζωή τους για να μπορείς εσύ να πίνεις σήμερα τα μπυρόνια σου ανέμελα......

      Διαγραφή
  2. Αυτή η υπεροψία των ηλίθιων κομπλεξικών αγράμματων μας έχει καταστρέψει! Τι εύκολο να δικαιολογούμε την αμορφωσιά και την έλλειψη τρόπων και σεβασμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή