Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

Δαλάι Λάμα: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους

Ο Δαλάι Λάμα, ο πνευματικός ηγέτης των Βουδιστών, είπε αυτό που όλοι οι λογικά σκεπτόμενοι Ευρωπαίοι λένε εδώ και χρόνια και χαρακτηρίζονται από τους ψευτοπροοδευτικούς - ψευτοαριστερούς, ως φασίστες και ξενοφοβικοί.

Συγκεκριμένα, όπως έγραψε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP και αναμετέδωσε το France 24, την περασμένη Τετάρτη, ο πνευματικός ηγέτης από το Θιβέτ είπε πως «η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους» και πως οι πρόσφυγες θα πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους και να τις ξαναχτίσουν.

Μιλώντας σε συνέδριο στο Μάλμε της Σουηδίας, όπου διαβιούν πάρα πολλοί μετανάστες, ο Δαλάι Λάμα – που κέρδισε το Νόμπελ ειρήνης το 1989 – είπε πως η Ευρώπη ήταν «ηθικά υπεύθυνη» να βοηθήσει «τους πρόσφυγες που πραγματικά η ζωή τους βρισκόταν σε κίνδυνο».

«Δεχτείτε τους, βοηθήστε τους, μορφώστε τους… αλλά τελικά θα πρέπει να αναπτύξουν την δική τους χώρα» είπε ο 83χρονος Θιβετιανός που εγκατέλειψε την πρωτεύουσα Λάσα έπειτα από φόβους πως η Κίνα έστειλε στρατό για να καταπνίξει αποσχιστικές προσπάθειες.

«Νομίζω πως η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους» είπε ο Δαλάι Λάμα, προσθέτοντας πως θα πρέπει να γίνει ξεκάθαρο στους πρόσφυγες πως «τελικά θα πρέπει να ανοικοδομήσουν τις δικές τους χώρες».

Ο Δαλάι Λάμα λατρεύεται από εκατομμύρια Βουδιστές σε όλο τον κόσμο και θεωρείται από τους υποστηρικτές του οραματιστής όπως ο Μαχάτμα Γκάντι και ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ.

Η ομιλία του στη Σουηδία έγινε μόλις τρεις ημέρες μετά τις εκλογές της Κυριακής όπου οι ακροδεξιοί λαϊκιστές Δημοκράτες βγήκαν σημαντικά κερδισμένοι.

Το αντιμεταναστευτικό κόμμα ήρθε τρίτο στις εκλογές, πίσω από τους Σοσιαλδημοκράτες του πρωθυπουργού Στέφαν Λόφβεν και τους Συντηρητικούς.

Το 2015, η Σουηδία είχε υποδεχτεί (κατ’ αναλογία) τον μεγαλύτερο αριθμό αιτούντων άσυλο στην Ευρώπη.

Φυσικά, όταν οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι Ιεράρχες λένε ακριβώς τα ίδια με τον Δαλάι Λάμα, δέχονται τα ομαδικά πυρά των ψευτοπροοδευτικών - ψευτοαριστερών, που τους κατηγορούν για ξενοφοβία και ρατσισμό.

Τι έχουν να πούνε τώρα όλοι αυτοί οι ψευτοπροοδευτικοί - ψευτοαριστεροί για τον Δαλάι Λάμα; Είναι και αυτός ξενοφοβικός, ρατσιστής και φασίστας;

Είχε δίκιο ο Μίκης Θεοδωράκης που είπε στην ομιλία του στο Σύνταγμα:
«Εγώ δεν ντρέπομαι, όπως οι εθνομηδενιστές που μας κυβερνούν, να παραμείνω πιστός στις ιερές σκιές των προγόνων μας, που μας δίδαξαν την αγάπη και τη θυσία για το Έθνος και την Πατρίδα. Μια πατρίδα που σέβεται και αγαπά όλες τις πατρίδες του κόσμου. Ναι, είμαι πατριώτης διεθνιστής και συνάμα περιφρονώ και μάχομαι τον φασισμό, σε όλες του τις μορφές και προ παντός στην πιο πονηρή, απατηλή και επικίνδυνη μορφή του, την αριστερόστροφη».


Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου