Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Βαρντάρσκα: ο Πρόεδρος κατά, ο Πρωθυπουργός υπέρ!

Ο μόνος τρόπος για να σωθεί η Ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι η αποχή του κόσμου από το δημοψήφισμα της Κυριακής στη Βαρντάρσκα.

Ο Πρόεδρος της Ψευτομακεδονίας Γκιόργκι Ιβάνοφ κάλεσε τους συμπολίτες του από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, να μην ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ έκανε λόγο για «ιστορική αυτοκτονία» σε περίπτωση επικράτησης του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα.

«Ως πολίτης, έχω λάβει την απόφασή μου: στις 30 Σεπτεμβρίου, δεν θα πάω να ψηφίσω. Και είμαι πεπεισμένος πως εσείς, οι συμπολίτες μας, θα πάρετε επίσης αυτή τη συνετή απόφαση», είπε ο Ιβάνοφ από το βήμα του ΟΗΕ, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Ψευτομακεδονίας Ζόραν Ζάεφ, κάλεσε και πάλι τους πολίτες της χώρας να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα της Κυριακής και να ψηφίσουν υπέρ της συμφωνίας για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας.

«Την Κυριακή καλείστε να λάβετε μία ιστορική απόφαση. Πρέπει να κάνετε την επιλογή σας. Δεν πρόκειται για επιλογή μεταξύ των κομμάτων. Πρόκειται για μια επιλογή που αφορά το μέλλον σας, το μέλλον των παιδιών σας. Πρόκειται για μια επιλογή που αφορά το μέλλον της αγαπημένης μας Μακεδονίας. Ξέρω ότι πρέπει να κάνουμε παραχώρηση και να αποδεχτούμε γεωγραφικό προσδιορισμό στο όνομα Μακεδονία. Όμως κανείς πλέον δεν θα μπορεί να αμφισβητεί την εθνική μας ταυτότητα» τόνισε ο Ζόραν Ζάεφ.

Είναι πλέον βέβαιο και ο κάθε αφελής θα πρέπει επιτέλους να καταλάβει πως η συμφωνία που υπεγράφη στις Πρέσπες είναι απαράδεκτη.

Ήδη οι Ψευτομακεδόνες των Σκοπίων είναι έτοιμοι να απαλείψουν τον γεωγραφικό προσδιορισμό από την ονομασία του κράτους τους, προτάσσοντας την εθνικότητα – εθνότητα και την γλώσσα τους, που δυστυχώς αναγνωρίζεται από τη συμφωνία ως Μακεδονική και όχι ως Βορειομακεδονική όπως έπρεπε, καταργώντας την χρήση erga omnes για το νέο όνομα της χώρας.


Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου