Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Χάθηκε Ρωσικό αεροσκάφος ανοιχτά της Συρίας κατά τη διάρκεια πυραυλικής επίθεσης

Ρωσικό στρατιωτικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Ilyushin-20 με πλήρωμα 14 ατόμων χάθηκε από τα ραντάρ στις 11 εχθές το βράδυ, ώρα Ρωσίας. Το αεροπλάνο πετούσε σε απόσταση περίπου 35km από τις ακτές της Συρίας και επέστρεφε στη βάση Hmeimim.

Την ώρα που το Ρωσικό αεροσκάφος επιτήρησης του Συριακού εναέριου χώρου, σε πραγματικό χρόνο, χάθηκε από τα ραντάρ, γινόταν πυραυλική επίθεση κατά της Λαττάκειας, όπου βρίσκεται η Ρωσική βάση. Αυτή των ώρα εξελίσσεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από Ρωσικά μέσα.

Η ανακοίνωση του Ρωσικού Πρακτορείου Tass αναφέρει πως την ώρα που χάθηκε το Ρωσικό Ιλιούσιν-20, τέσσερα Ισραηλινά F-16 πραγματοποιούσαν επίθεση κατά Συριακών στόχων στην ευρύτερη περιοχή της Λαττάκειας. Ταυτόχρονα, τα Ρωσικά ραντάρ εντόπισαν πυραυλική επίθεση από τη Γαλλική φρεγάτα Auvergne D654 τύπου FREMM.

Το Συριακό πρακτορείο SANA ανακοίνωσε πως εχθές το βράδυ η Συρία δέχτηκε πυραυλική επίθεση από τη θάλασσα και τα αντιπυραυλικά της συστήματα ενεργοποιήθηκαν και κατέρριψαν αρκετούς πυραύλους. Όμως κάποιοι έπληξαν στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Συρίας.

Σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP, οι ΗΠΑ και η Γαλλία, αρνούνται κάθε ανάμειξη στο γεγονός.
 

Η εφημερίδα Times of Israel αναφέρει πως οι Ισραηλινοί πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τον εναέριο χώρο του Λιβάνου και έπληξαν εργοστάσιο παραγωγής χημικών όπλων και σκοτώθηκαν 2 άνθρωποι.

Επίσημα, οι Ισραηλινοί αρνούνται να προβούν σε κάποιο σχόλιο για την πυραυλική επίθεση. Παραδέχονται όμως πως τους τελευταίους 18 μήνες έχουν πλήξει πάνω από 200 Ιρανικούς στόχους στο έδαφος της Συρίας. Επίσης υποστηρίζουν πως το Ρωσικό αεροσκάφος ίσως να καταρρίφθηκε από λάθος με Ρωσικής κατασκευής πύραυλο της Συριακής αεράμυνας, που είχε στόχο τα Ισραηλινά μαχητικά.


Σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση από Ρωσικής πλευράς, που μεταφέρει το RT, το Ρωσικό αεροπλάνο καταρρίφθηκε κατά λάθος, από Συριακό σύστημα αεράμυνας S-200, την ώρα της Ισραηλινής επίθεσης.


«Οι Ισραηλινοί πιλότοι χρησιμοποίησαν το Ρωσικό αεροσκάφος ως κάλυψη και αυτό στοχοποιήθηκε από την Συριακή αεράμυνα. Ως συνέπεια, το Il-20, που έχει αποτύπωμα στο ραντάρ πολύ μεγαλύτερο από τα F-16, καταρρίφθηκε από πυραυλικό σύστημα S-200» αναφέρει η Ρωσική ανακοίνωση.


Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.


3 σχόλια: