Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

Πριν τον Χειμώνα οι πρώτες Τουρκικές γεωτρήσεις για Υ/Α στη Μεσόγειο

Η Τουρκία ετοιμάζεται εντατικά και συστηματικά για να ανακαλύψει και να εκμεταλλευθεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που υπάρχει στη Μεσόγειο και στον Εύξεινο Πόντο.

Ο πρώτες γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στη Μεσόγειο θα γίνουν πριν τον Χειμώνα, δήλωσε ο Υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez.

«Η Τουρκική εταιρεία πετρελαίων προετοιμάζεται για τη Μεσόγειο. Μετά τους τελικούς ελέγχους, θα θέλαμε να ξεκινήσουν οι πρώτες γεωτρήσεις σε 1 ή 2 μήνες, πριν τον Χειμώνα» δήλωσε ο Fatih Dönmez.

Οι γεωτρήσεις θα γίνουν στην οικονομική κυριαρχία της Τουρκίας, ανοιχτά της Αττάλειας, είπε ο Τούρκος Υπουργός και πρόσθεσε πως η διαδικασία είναι χρονοβόρα, αλλά το Υπουργείο είναι αισιόδοξο για το αποτέλεσμα.

Το πρώτο Τουρκικό πλωτό γεωτρύπανο, το Fatih, βρίσκεται στην Αττάλεια από τον Ιούνιο και προετοιμάζεται για τις γεωτρήσεις. Έχει μήκος 229 μέτρα, και μπορεί να τρυπήσει σε βάθος 40.000 ποδών (12.192 μέτρα). Ο πρώην Υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Berat Albayrak, είχε δηλώσει τον Μάιο πως η πρώτη γεώτρηση θα γίνει σε βάθος 2.600 μέτρων.

Η Τουρκία διαθέτει 2 ερευνητικά πλοία για υδρογονάνθρακες. Το Barbaros Hayrettin Paşa που κάνει έρευνες στη Μεσόγειο και το MTA Oruç Reis που κάνει έρευνες στον Εύξεινο Πόντο.

Ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας επίσης αποκάλυψε πως η χώρα του έχει σκοπό να αγοράσει και δεύτερο γεωτρύπανο για έρευνες υδρογονανθράκων στον Εύξεινο Πόντο.


Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου