Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Βουλγαρία και Πολωνία υποστηρίζουν την Ουγγαρία

Η Ουγγαρία και ο πρωθυπουργός της Βίκτωρ Όρμπαν, δεν είναι μόνοι τους απέναντι στην ΕΕ. Μετά την Πολωνία και η Βουλγαρία δηλώνει την υποστήριξή της στην Ουγγαρία και αντίθετη στην ενεργοποίηση του άρθρου 7.

Τις προηγούμενες ημέρες, διεξήχθη ψηφοφορία μεταξύ των ευρωβουλευτών  για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 κατά της Ουγγαρίας. Η ψηφοφορία ήταν πλειοψηφική και υπέρ της ενεργοποίησης του άρθρου 7 (448 υπέρ – 197 κατά), δηλαδή της απαγόρευσης ψήφου στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια των κοινοτικών διαδικασιών.

Ο λόγος της κίνηση αυτής είναι η σθεναρή αντίθεση του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτωρ Όρμπαν να δεχτεί στην χώρα του παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες. Ο Όρμπαν υποστηρίζει πως οι παράνομοι μετανάστες που κατακλύζουν την Ευρώπη αποτελούν απειλή για την χώρα του.

«Δεν θα παραδώσουμε το δικαίωμά μας στην υπεράσπιση των συνόρων… Εμείς αντιλαμβανόμαστε την υπεράσπιση των συνόρων καλύτερα από τις Βρυξέλες ή άλλον διεθνή οργανισμό... Θα στείλουν μισθοφόρους από τις Βρυξέλες, από όπου θα λαμβάνουν οδηγίες για το πώς θα γίνεται η φύλαξη των Ουγγρικών συνόρων… Εάν αυτοί ελέγχουν τα σύνορα, θα αφήνουν να περνάνε οι μετανάστες» δήλωσε ο Βίκτωρ Όρμπαν.

Η Πολωνία γνωστοποίησε πως αντιτίθεται στην επιβολή και εφαρμογή του άρθρου 7 για την Ουγγαρία, καθώς ούτε αυτή επιθυμεί να κατακλειστεί από παράνομους μετανάστες.

Στο πλευρό της Ουγγαρίας φαίνεται να τάσσεται και η Βουλγαρία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Κράσιμιρ Καρακατσάνωφ.

Η Βουλγαρία δεν επιθυμεί την ενεργοποίηση του άρθρου 7 κατά της Ουγγαρίας, καθώς είναι γνωστό πως και η Βουλγαρία δεν επιθυμεί να κατακλειστεί από παράνομους μετανάστες. Μάλιστα, το ποσοστό των παράνομων μεταναστών που προσπαθεί να φτάσει στην κεντρική Ευρώπη μέσω Βουλγαρίας είναι ασήμαντο, καθώς η φύλαξη των συνόρων της Βουλγαρίας με την Τουρκία είναι πολύ σκληρή, ενώ υπάρχει και φράχτης πολλών χιλιομέτρων.

Απορίας άξιο είναι το γιατί η (δήθεν) Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αναζητά τρόπους ασφαλούς επιστροφής των προσφύγων στις πατρίδες τους (Συρία, Ιράκ, Αφγανιστάν), καθώς ο πόλεμος έχει ουσιαστικά τελειώσει και το μεγαλύτερο μέρος των χωρών αυτών είναι ασφαλές.

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να ξεκινήσουν οι απελάσεις των παράνομων μεταναστών προς τις υπόλοιπες χώρες. Σε περίπτωση που οι χώρες αυτές δεν δέχονται πίσω τους υπηκόους τους, η ΕΕ θα πρέπει να επιβάλει εμπάργκο στις χώρες αυτές, μέχρι να αποδεχτούν πως οι υπήκοοί τους δεν μπορούν να εισέρχονται παράνομα και ανεξέλεγκτα στην Ευρώπη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Διαβάστε επίσης:

Αδυνατούν να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι για το μεταναστευτικό

Δαλάι Λάμα: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους

Επαναπατρίστηκαν εθελοντικά 50.000 Σύριοι από την Τουρκία!

Αντίθετος ο ΟΗΕ στον επαναπατρισμό των Σύριων από τον Λίβανο;

Ρωσία: η Συρία είναι έτοιμη για τον επαναπατρισμό ενός εκατομμυρίου προσφύγων

Η Ρωσία καλεί τους πρόσφυγες από τη Συρία να επαναπατριστούν

Συνομιλίες ΗΠΑ – Ρωσίας για την ασφαλή επιστροφή των προσφύγων στη Συρία

Associated Press: Η κυβέρνηση της Συρίας καλεί τους πρόσφυγες να επιστρέψουν στη Συρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου