Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ντόναλντ Τραμπ: απορρίψτε την παγκοσμιοποίηση (video)

Κατά την ομιλία του στον ΟΗΕ, ο Αμερικανός Πρόεδρος προέτρεψε τα κυρίαρχα έθνη του πλανήτη να απορρίψουν την παγκοσμιοποίηση και να υιοθετήσουν τον πατριωτισμό.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ο πρώτος Δυτικός ηγέτης που τάχθηκε ανοιχτά κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων και κατά της παγκοσμιοποίησης, που τόσα δεινά έχει φέρει στον πλανήτη. Όμως οι υπόλοιποι ηγέτες δεν τον χειροκροτήσουν, δείχνοντας πόσο υποταγμένοι είναι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων…

Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα ΜΜΕ του πλανήτη χλευάζουν και αντιτίθενται στην πατριωτική στάση του Ντόναλντ Τραμπ. Δεν είναι τυχαίο που οι Δυτικοί πολιτικοί, οι εσωτερικοί του αντίπαλοι και τα ΜΜΕ αντιτίθενται στην πολιτική φιλίας και προσέγγισης που ακολουθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος σε σχέση με την Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τον πρώτο πολέμιο της ΝΤΠ και της παγκοσμιοποίησης.

Στην ομιλία του από το βήμα του ΟΗΕ, ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τα έθνη να εστιάσουν στα εθνικά τους συμφέροντα.

«Δεν θα παραδώσουμε την κυριαρχία της Αμερικής σε μια μη εκλεγμένη παγκόσμια γραφειοκρατία που δεν θα λογοδοτεί. Η Αμερική κυβερνάται από Αμερικανούς. Απορρίπτουμε την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και υιοθετούμε το δόγμα του πατριωτισμού. Σε όλο τον κόσμο, τα υπεύθυνα έθνη πρέπει να αμυνθούν κατά των απειλών στην κυριαρχία τους, όχι μόνο από την παγκόσμια διακυβέρνηση, αλλά και από άλλες μορφές εξαναγκασμού και κυριαρχίας» είπε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Δείτε το video της ομιλίας του Donald Trump στον ΟΗΕ στον σύνδεσμο:
https://www.youtube.com/watch?v=KKrpEuyEHqc
Δείτε το επίμαχο σημείο από το 19:52 ως το 20:29.

Σύμφωνα με την Βρετανική εφημερίδα Guardian ο τόνος και το θέμα της ομιλίας του Αμερικανού Προέδρου ήταν σε άμεση αντίθεση με τους ηγέτες που προηγήθηκαν και τον ακολούθησαν στο βάθρο.

«Ο κόσμος είναι πιο συνδεδεμένος, όμως οι κοινωνίες γίνονται όλο και πιο κατακερματισμένες. Οι προκλήσεις αυξάνονται προς τα έξω, ενώ πολλοί άνθρωποι στρέφονται προς το εσωτερικό. Ο πολυπολιτισμός βρίσκεται στην πυρά, ακριβώς όταν τον χρειαζόμαστε περισσότερο» είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Εμμάνουελ Μακρόν, τόνισε τον ρόλο του ως αντι-Τραμπ στην παγκόσμια σκηνή. Ο Μακρόν μίλησε για την εξάπλωση της παγκόσμιας ανομίας, «στην οποία όλοι επιδιώκουν το συμφέρον τους». «Το όλοι εναντίον όλων καταλήγει σε βάρος όλων» είπε ο Γάλλος Πρόεδρος.


Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου