Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Αδυνατούν να συμφωνήσουν οι Ευρωπαίοι για το μεταναστευτικό

Οι τεράστιες διαφορές των Ευρωπαίων, αλλά και των Αφρικανών, στο θέμα της παράνομης μαζικής μετανάστευσης, αποτυπώθηκαν στη σύνοδο της Βιέννης.

Σύμφωνα με τη DW, οι Υπουργοί Εσωτερικών Αυστρίας Herbert Kickl και Ιταλίας Matteo Salvini, υποστηρίζουν την παραμονή των μεταναστών και των προσφύγων στα πλοία, μέχρι να ελεγχθούν οι αιτήσεις ασύλου που θα έχουν υποβάλλει. Οι αιτήσεις ασύλου θα πρέπει να ελέγχονται μέσα σε λίγες μέρες. Όσοι δεν δικαιούνται άσυλο θα απελαύνονται.

Ο Ισπανός Υπουργός Εσωτερικών Fernando Grande-Marlaska και ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος δήλωσαν πως η ιδέα δημιουργίας πλατφορμών αποβίβασης μεταναστών σε διάφορα λιμάνια, όπου θα γινόταν ο έλεγχος των αιτήσεών τους για άσυλο, δεν υποστηρίχθηκε από κανένα Αφρικανικό κράτος που έλαβε μέρος στην σύνοδο.

Μετά τη σύνοδο της Βιέννης για το μεταναστευτικό – προσφυγικό, ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε ότι μελετάται μια νέα λύση: όσοι μετανάστες φτάνουν στην Ιταλία από την Τυνησία, να επιστρέφουν αμέσως, υποχρεωτικά στην πατρίδα τους,  με ειδικές πτήσεις τσάρτερ.

Όσο για την συμφωνία με την Γερμανία, για την επιστροφή μεταναστών και προσφύγων που ανακοίνωσε ο Χορστ Ζεεχόφερ,  ο Ιταλός Υπουργός Εσωτερικών είπε πως θα την  υπογράψει, αλλά υπό έναν όρο: η Γερμανία να βοηθήσει  να αλλάξουν οι κανόνες της ευρωπαϊκής ναυτικής αποστολής «Σοφία» διότι η Ρώμη θεωρεί, ότι υπό την παρούσα μορφή της, επιβαρύνεται υπερβολικά μόνο ο Ιταλικός κρατικός μηχανισμός.

Κατά τη διάρκεια της συνόδου της Βιέννης και με αφορμή το δημογραφικό πρόβλημα της Ευρώπης, ο Ματτέο Σαλβίνι είπε χαρακτηριστικά πως «είμαι στην κυβέρνηση και πληρώνομαι από τους συμπατριώτες μου, για να ενθαρρύνω τους νέους της χώρας μου να κάνουν παιδιά… και όχι να φέρνω τους νέους από την Αφρική» και πρόσθεσε πως «στην Ιταλία αισθανόμαστε πως είναι απαραίτητο να βοηθάμε τα παιδιά μας να κάνουν περισσότερα παιδιά και όχι να φέρνουμε νέους σκλάβους (σ.σ. από την Αφρική) για να αντικαταστήσουν τα παιδιά που δεν έχουμε».

Τα λεγόμενα του Ιταλού Υπουργού προκάλεσαν την αντίδραση του Υπουργού από το Λουξεμβούργο Jean Asselborn, που απάντησε λέγοντας:
«Κύριε, στο Λουξεμβούργο έχουμε χιλιάδες Ιταλούς. Ήρθαν ως μετανάστες, εργάστηκαν στο Λουξεμβούργο, ώστε εσείς στην Ιταλία να έχετε χρήματα για τα παιδιά σας».

Όμως, αυτό που ξεχνούν σκοπίμως οι «πονόψυχοι» υπέρμαχοι της παγκοσμιοποίησης στην ΕΕ, είναι πως ΟΛΟΙ οι Ευρωπαίοι που μετανάστευσαν τις προηγούμενες δεκαετίες εντός Ευρώπης, στις ΗΠΑ ή στην Αυστραλία, μετανάστευσαν ΝΟΜΙΜΑ και αφού πρώτα είχαν υποβάλλει όλα τα δικαιολογητικά ώστε να γίνουν δεκτοί. Εργάζονταν νόμιμα και πλήρωναν φόρους στις χώρες που μετανάστευσαν. Οι σύγχρονοι μετανάστες, επειδή είναι παράνομοι και δεν διαθέτουν άδεια εργασίας, εργάζονται παράνομα και φυσικά δεν πληρώνουν φόρους.

Οι Ευρωπαίοι μετανάστευσαν κατόπιν πρόσκλησης, δεν πέρασαν τα σύνορα κρυφά τη νύχτα με τη «βοήθεια» κάποιου διακινητή, ούτε διέσχισαν τη θάλασσα με το πλοίο κάποιου λαθρέμπορου για μερικές χιλιάδες δολάρια.

Οι Ευρωπαίοι ξεχνούν πως η μαζική παράνομη μετανάστευση εκατομμυρίων ανθρώπων αποτελεί ουσιαστικά εισβολή, η οποία δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις υποδομές, στον κρατικό μηχανισμό, αλλά και στους πολίτες των Ευρωπαϊκών χωρών, που αδυνατούν να ενσωματώσουν τόσους πολλούς αλλοδαπούς.

Η μαζική μετανάστευση ανθρώπων με την ίδια κουλτούρα, διαφορετική από την Ευρωπαϊκή, αναγκαστικά δημιουργεί γκέτο, καθώς οι μετανάστες αναγκάζονται να ζουν όλοι μαζί, ώστε να βοηθά ο ένας τον άλλο και να μην αισθάνονται μακριά από τις πατρίδες τους. Έτσι, η έλλειψη ενσωμάτωσης στη νέα πατρίδα, δημιουργεί προβλήματα και στους μετανάστες και στους ντόπιους. Μόνο όταν οι μετανάστες είναι λίγοι και νόμιμοι, μπορούν να ενσωματωθούν στην κοινωνία.


Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου