Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

Ο κόσμος βρίσκεται στο 2020 και η Τουρκία συμπεριφέρεται με όρους του 1400

Οι Έλληνες και ο Ελληνισμός γνωρίζουν πολύ καλά τι είναι η Τουρκία και οι Τούρκοι. Το ζήσαμε και το αισθανθήκαμε για 500 χρόνια, από τότε που εμφανίστηκαν οι μογγολικής καταγωγής Σελτζούκοι Τούρκοι στα Ανατολικά σύνορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Ως γνήσιοι βάρβαροι, που το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα κατακτήσουν εδάφη που δεν τους ανήκουν, πως θα κατακτήσουν και θα σφάξουν τους κατοίκους των πόλεων που έβαλαν στο μάτι, συνεχίζουν την ίδια τακτική και στον 21 αιώνα. Δεν άλλαξαν. Δεν εκπολιτίστηκαν. Δεν αποδέχτηκαν τα όριά τους. Θέλουν να κατακτήσουν ξανά εδάφη που δεν τους ανήκουν. Θέλουν να διώξουν όποιους τους ενοχλούν. Αν μπορούσαν θα κατακτούσαν όλη τη Γη. Αδυνατούν να συνυπάρξουν ειρηνικά με τα γειτονικά τους έθνη και τις γειτονικές τους χώρες. Αν δεν επιχειρήσουν να τους κατακτήσουν, προσπαθούν να τους ελέγξουν πολιτικά. Να τους μετατρέψουν σε προτεκτοράτο τους, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους και θα εκτελεί τις διαταγές τους. Διαφορετικά, αλλοίμονό τους.

Ο Τούρκος, με ύφος και τόνο αυτοκρατορικό, με στόμφο κατακτητή που γνωρίζει πως η γη που πατά δεν του ανήκει και ακριβώς γι’ αυτό φοβάται και ξέρει πως μια μέρα θα τη χάσει, μιλά και πράττει ανάλογα. Προσπαθεί να επιβάλλει σε όλους την ύπαρξή του. Τοποθετεί παντού τη σημαία του για να πείσει φίλους και εχθρούς πως η γη αυτή του ανήκει επειδή την κατέκτησε. Θυμίζει με κάθε τρόπο σε όλους πως τη γη αυτή την κατέκτησε και γι’ αυτό του ανήκει. Μιλά με όρους του 15ου αιώνα. Μιας εποχής μαύρης για τους πολιτισμένους ανθρώπους, αλλά μιας εποχής ένδοξης για τους απολίτιστους.

«Η συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία δεν αφορά το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Όμως, στη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία, η Ελλάδα σε τρία νησιά, στην Κεφαλονιά, στους Στροφάδες και στους Οθωνούς, δεν έδωσε πλήρη επήρεια στα νησιά αυτά» δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη συμπεριφορά της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και τις Τουρκικές παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου για τη θάλασσα.

Η απάντηση στις ασυναρτησίες της Τουρκίας ήρθε από τον Αμερικανό Πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ.

«Κυρίως (σ.σ. το μνημόνιο Τουρκίας – Σάραζ) είναι ανακόλουθο με τον τρόπο με τον οποίο οι ΗΠΑ αντιλαμβάνονται το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας και κυρίως την αρχή πως τα νησιά έχουν τα ίδια ακριβώς δικαιώματα στη θέσπιση ΑΟΖ όπως κάθε άλλη ηπειρωτική περιοχή. Γι’ αυτό βλέπουμε το παράδειγμα της Ιταλίας σαν τον σωστό τρόπο για να γίνονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών» δήλωσε από το Φόρουμ των Δελφών ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ.

Αυτό που προκαλεί όμως αηδία ως προς την Τουρκική πολιτική, είναι η χρησιμοποίηση του συμβόλου της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, της Εκκλησίας που έχτισαν οι αρχιτέκτονες Ισίδωρος και Ανθέμιος το 537, όταν Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ήταν ο Ιουστινιανός, της Αγίας Σοφίας, ως μέσο πίεσης. Οι απειλές για εκ νέου μετατροπή της σε τζαμί, μόνο αηδία μπορούν να προκαλέσουν σε κάθε Χριστιανό.

«Η Αγία Σοφία και το Καριγιέ (Μονή της Χώρας) είναι στην ιδιοκτησία της Τουρκίας και κάθε απόφαση γι’ αυτά είναι μια υπόθεση που αφορά το εσωτερικό της Τουρκίας. Οι αποφάσεις που έχουν ληφθεί ή θα ληφθούν δεν είναι δουλειά άλλων χωρών» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι.

Για το θέμα της Αγίας Σοφίας και την απειλή μετατροπής της σε τζαμί, μίλησε στο δίκτυο NTV και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
«Το πως θα λειτουργήσει η Αγία Σοφία δεν είναι διεθνές θέμα. Είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας. Η Αγία Σοφία μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης έχει γίνει ιδιοκτησία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. 567 χρόνια μετά την άλωση, είναι περίεργο πως οι εχθροί της Τουρκίας να συζητούν κάποιοι σε ποιον ανήκει η Αγία Σοφία και η Κωνσταντινούπολη».

Θαυμάστε νοοτροπία και λογική. Νοοτροπία και λογική κατακτητή, νοοτροπία και λογική κλέφτη. Κατακτήσαμε την Κωνσταντινούπολη και την Αγία Σοφία. Άρα, την Εκκλησία την κάνουμε ό,τι θέλουμε. Την μετατρέπουμε σε τζαμί, επειδή δεν σεβόμαστε τίποτα και κανέναν. Δεν σεβόμαστε άλλη θρησκεία εκτός από τη δική μας, μας λένε οι Τούρκοι.

Ας μετατρέψουν την Αγία Σοφία σε τζαμί. Ας το κάνουν. Κάθε φορά όμως που ο Ιμάμης θα ψέλνει στοίχους από το Κοράνιο, ο Χριστός και η Παναγία θα τους κοιτάνε από ψηλά, από τους τρούλους της Αγίας Σοφίας. Τότε, οι Τούρκοι θα θυμούνται, πως ο χώρος δεν τους ανήκει, πως ο χώρος δεν είναι τζαμί, αλλά Χριστιανική Εκκλησία, αφιερωμένη στην Σοφία του Θεού.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου