Τρίτη 9 Ιουνίου 2020

LNA (ΛΕΣ): Η Τουρκία χρησιμοποιεί την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ για να ελέγξει τη Λιβύη

Η Τουρκία χρησιμοποιεί την συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ για να ελέγξει και να αποικίσει τη Λιβύη, χωρίς οι υπόλοιπες χώρες του ΝΑΤΟ να ενδιαφέρονται για αυτό, δήλωσε η Γενική Διοίκηση του Λιβυκού Εθνικού Στρατού.

Στην γραπτή ανακοίνωση του ΛΕΣ τίθεται το ερώτημα για το εάν «τα μέλη του ΝΑΤΟ είναι έτοιμα να ξεκινήσουν έναν πόλεμο για να στηρίξουν την Τουρκία στις συνωμοσίες της, οι οποίες εξυπηρετούν μόνο τα δικά της συμφέροντα, καθώς αυτά απειλούν την ασφάλεια και τη σταθερότητα της Λιβύης, των γειτονικών χωρών και των χωρών της Μεσογείου».

Η Διοίκηση του LNA με επικεφαλής τον Στρατάρχη Khalifa Haftar δήλωσε ότι «η ασφάλεια, η ενότητα και η κυριαρχία της Λιβύης είναι θέματα αδιαπραγμάτευτα. Ο στρατός με όλη του τη δύναμη και με τη βοήθεια των φίλων, θα σταθεί με όλες του τις δυνάμεις ενάντια στις προσπάθειες αποικισμού της γης μας και θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας ενάντια στον τουρκικό αποικιοκρατικό εχθρό, που επιδιώκει να στοχεύσει τη σταθερότητα της Λιβύης και της περιοχής, μεταφέροντας όπλα, μισθοφόρους και τρομοκράτες».

Ο Λιβυκός Εθνικός Στρατός κατηγόρησε επίσης τις δυνάμεις της κυβέρνησης του Φαγιέζ αλ Σάραζ που εδρεύει στην Τρίπολη και υποστηρίζεται στρατιωτικά από την Τουρκία, ότι «διέπραξαν εγκλήματα πολέμου στις πόλεις Tarhouna, al-Asaba, Qasr bin Ghashir, Sabratha και Sorman, με αποτέλεσμα να εκτοπιστούν οι κάτοικοί της μετά την ανακατανομή του στρατού κατόπιν διεθνών εκκλήσεων».

«Όλα αυτά τα εγκλήματα ήταν άμεσο αποτέλεσμα της κατάφωρης τουρκικής εισβολής» τονίζεται στην ανακοίνωση του ΛΕΣ, τονίζοντας ότι «λειτουργούμε με όλη τη δύναμη και το σθένος για την αποκατάσταση της ασφάλειας και της σταθερότητας σε όλη τη Λιβύη, σε συνεργασία και συντονισμό με τους διεθνείς και περιφερειακούς φίλους και τα Ηνωμένα Έθνη. Υπάρχει θετική συνεργασία με τις διεθνείς προσπάθειες για να ξεκινήσει μια πολιτική διαδικασία, την οποία πάντα αναζητούσαμε, αλλά ταυτόχρονα ο στρατός δεν θα μείνει αδρανής στην προστασία του λαού, στην επίτευξη της ασφάλειάς του και στην υπεράσπιση των εθνικών εδαφών της Λιβύης».

Βέβαια, δεν είναι όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ αδιάφορες για τη Λιβύη και ούτε υποστηρίζουν την Τουρκική επέμβαση, αλλά η στάση των χωρών αυτών δεν είναι τόσο σθεναρή όσο θα ανέμενε κανείς, ιδιαίτερα από τη στιγμή που θίγονται τα κυριαρχικά τους δικαιώματα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου