Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Αραβικός Σύνδεσμος: Καταδίκη της Τουρκίας για την δράση της σε Συρία, Ιράκ, Λιβύη

Ο Γενικός Γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit θεωρεί πως η στρατιωτική δράση της Τουρκίας σε Αραβικές χώρες αποτελεί κίνδυνο για την περιοχή.

Ο Ahmed Aboul Gheit και ο Αραβικός Σύνδεσμος καταδίκασαν τις Τουρκικές αεροπορικές επιδρομές κατά των Κούρδων στο Βόρειο Ιράκ. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στο Ιράκ παραβιάζει την κυριαρχία του και το Διεθνές Δίκαιο, όπως επίσης και τις σχέσεις της Τουρκίας με τις γειτονικές της Αραβικές χώρες.

«Η Τουρκία υποτιμά το Διεθνές Δίκαιο και τις σχέσεις της με τις γειτονικές της χώρες» είπε χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul Gheit.

Ο Αιγύπτιος Γ.Γ. του Αραβικού Συνδέσμου πρόσθεσε πως η Τουρκική στρατιωτική παρέμβαση της Τουρκίας στον Αραβικό κόσμο, στη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις Αραβικές χώρες, καθώς η Τουρκία προχωρά σε επεκτατικές δράσεις.

Ο Αραβικός Σύνδεσμος ψήφισε ομόφωνα την καταδίκη της Τουρκίας για τη δράση της στο Ιράκ και απαιτεί την αποχώρηση των Τουρκικών δυνάμεων από το έδαφος του Ιράκ.
 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είχε εάν ο Αραβικός Σύνδεσμος ζητούσε από την Τουρκία την αποχώρησή της όχι μόνο από το Ιράκ, αλλά και από τη Συρία και την Λιβύη.

Περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε μια Αραβική στρατιωτική πρωτοβουλία για εξαναγκασμό της Τουρκίας και του Τουρκικού στρατού για επιστροφή εντός της Τουρκικής επικράτειας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Με πληροφορίες από τα The National και Libya Review

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου