Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Νέα χάρη στην Τουρκία έκανε ο Τραμπ: ενέκρινε νόμο υπέρ των Ουιγούρων

Οι χάρες που κάνει ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν είναι πολλές και συνεχόμενες.

Ενώ σήμερα κυκλοφόρησαν αποσπάσματα από το βιβλίο του Τζων Μπόλτον για τις χάρες που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Ταγίπ Ερντογάν και στον Κινέζο Πρόεδρο (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ), σήμερα ο Αμερικανός Πρόεδρος υπέγραψε νόμο που επιβάλλει κυρώσεις σε Κινέζους αξιωματούχους, εξαιτίας των στρατοπέδων αναμόρφωσης των Ουγιούρων (Τουρκικής καταγωγής) της επαρχίας Xinjiang.

Το αξιοπερίεργο στην υπόθεση είναι πως ενώ ο Πρόεδρος Trump είχε πει στον Κινέζο Πρόεδρο Xi ότι η λύση των στρατοπέδων «διάπλασης χαρακτήρα και δεξιοτήτων» από τα οποία «αποφοίτησαν» περίπου 2 εκατομμύρια ριζοσπαστικοποιημένοι (φανατικοί) ισλαμιστές Ουιγούροι, ήταν σωστή απόφαση, έρχεται σήμερα να υπογράψει νόμο με κυρώσεις κατά Κινέζων αξιωματούχων, για τον λόγο αυτό.

Οι Ουιγούροι είναι Κινέζοι πολίτες που μέσω τρομοκρατίας προσπαθούσαν να αποσχιστούν από την Κινεζική επικράτεια.

 Ο Ντόναλντ Τραμπ ουσιαστικά κάνει το χατίρι του Ταγίπ Ερντογάν που απειλούσε ακόμη και την Κίνα, για την «διάπλαση χαρακτήρα» στην οποία προχώρησε στους Ουιγούρους. Η Κίνα είχε απαντήσει στην Τουρκία με απόλυτο τρόπο, λέγοντάς της να μην ανακατεύεται στα εσωτερικά της.

Οι Ουιγούροι θεωρούνται το πατρώο γένος των Τούρκων. Είναι Τουρκόφωνοι μουσουλμάνοι και η περιοχή τους (Ανατολικό Τουρκεστάν, Σινγιάνγκ στα Κινεζικά) θεωρείται η κοιτίδα των Τούρκων.

Το νομοσχέδιο με τις κυρώσεις, όπως είχε γράψει το CNN, είχε εγκριθεί από τη Γερουσία στις 14 Μαΐου. Το νομοσχέδιο εγκρίθηκε επειδή, όπως υποστηρίζεται, παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ουιγούρων.
 

Για το θέμα των Ουιγούρων το CosmoStatus έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα.
Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ, ΕΔΩ, ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Με πληροφορίες από το CNN και Anadolu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου