Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

ΛΕΣ: έκκληση για υπογραφή Συμφωνίας για Θαλάσσιες Ζώνες προς την Ελλάδα

Η υπογραφή της Συμφωνίας για τις Θαλάσσιες Ζώνες μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, ήταν η έναρξη για την αποκατάσταση των παρανομιών της Τουρκίας στη Μεσόγειο.

Σύμφωνα με έγγραφο που δημοσιεύτηκε στον ανεπίσημο λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στο Twitter, η Εθνική Επιτροπή Άμυνας και Ασφάλειας του Λιβυκού Κοινοβουλίου που εδρεύει στην Ανατολική Λιβύη και υποστηρίζεται από τον Χαλίφα Χάφταρ, υποστηρίζει την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος και Ιταλίας για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών.

Ταυτόχρονα, η Βουλή της Λιβύης ζητά την σύναψη παρόμοιας δίκαιης συμφωνίας οριοθέτησης των θαλασσίων ζωνών μεταξύ των χωρών της Μεσογείου.

Η επισύναψη φωτογραφίας με τα σήματα της Ελληνικής Βουλής και της Βουλής της Λιβύης, δείχνει πως η Βουλή της Λιβύης, που δεν έχει υποταχτεί στην Τουρκία, ζητά την υπογραφή δίκαιης συμφωνίας για τις Θαλάσσιες Ζώνες με την Ελλάδα.

Μια τέτοια συμφωνία θα ακύρωνε το ανυπόστατο μνημόνιο που υπέγραψε για υποτιθέμενες θαλάσσιες ζώνες η Τουρκία και ο Φαγιέζ αλ Σάραζ. 


Η Ελληνική Διπλωματία θα πρέπει να ενεργήσει άμεσα για την προώθηση των Ελληνικών Συμφερόντων και προς όφελος της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου