Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Ισχυροποιείται η Τουρκική κατοχή στη Συρία

Όταν η Τουρκία εισβάλει σε μία χώρα με το πρόσχημα της ειρηνευτικής αποστολής, είναι βέβαιο πως δεν θα αποχωρήσει ποτέ.

Η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, από ειρηνευτική, έχει μετατραπεί σε κατακτητική, καθώς η παρουσία των Τούρκων στρατιωτών ισχυροποιείται καθημερινά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα έχουν εισέλθει στη Συρία, στη «ζώνη αποκλιμάκωσης» περισσότερα από 7580 οχήματα.

Τα οχήματα αυτά μετέφεραν άρματα μάχης, υποστηρικτικό υλικό, ραντάρ και στρατιώτες. Οι Τούρκοι στρατιώτες που βρίσκονται στις Τουρκικές βάσεις στη Συρία υπολογίζονται σε περισσότερους από 11.000.

Τον περασμένο Μάρτιο οι επιβεβαιωμένες βάσεις που είχε δημιουργήσει η Τουρκία στη Συρία ήταν 42. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Με την ίδια πρακτική, η Τουρκία έχει δημιουργήσει και 14 στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ) και σχεδιάζει την κατασκευή περισσοτέρων για να αποτραπεί η επιστροφή των Κούρδων που έχουν εκδιωχθεί. Διαβάστε σχετικά ΕΔΩ.

Είναι βέβαιο πως η Τουρκία δεν πρόκειται να αποχωρήσει ποτέ από τις περιοχές της Συρίας και του Ιράκ όπου έχει εισβάλλει και έχει δημιουργήσει βάσεις, όπως δεν αποχώρησε από την Κύπρο, παρά το ότι έχουν περάσει 46 χρόνια από την εισβολή και κατοχή του 37% του νησιού. Στην Κύπρο υπολογίζεται πως υπάρχουν 42.500 Τούρκοι στρατιώτες.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link για το άρθρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου