Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

Εκατοντάδες Τουρκικά θωρακισμένα οχήματα αγοράζει η Ουγγαρία

Στην προμήθεια Τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων προχωρά η Ουγγαρία και γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που προτιμά για τον στρατό της Τουρκικά προϊόντα.

Ο ακριβής αριθμός των οχημάτων που θα προμηθευτεί η Ουγγαρία δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες από την Τουρκία αναφέρουν προμήθεια εκατοντάδων οχημάτων.

Τα θωρακισμένα οχήματα είναι τα Ejder Yalçın και Yörük της εταιρείας NUROL Makina. Τα θωρακισμένα οχήματα θα είναι 4x4 (πιθανόν να είναι και 6x6 ή 6x4), ενώ θα φέρουν διάφορα ελαφρά ή βαριά οπλικά συστήματα, κυρίως Τουρκικών εταιρειών όπως η Aselsan.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ουγγαρίας αρνήθηκε να γνωστοποιήσει πόσα ακριβώς οχήματα θα αγοραστούν και ποια θα είναι η τελική τιμή, επικαλούμενο λόγους εθνικής ασφαλείας. Η αρχική τιμή της βασικής έκδοσης των οχημάτων βρίσκεται περίπου στα 500.000 ευρώ. Η τιμή μεταβάλλεται ανάλογα με την έκδοση και την ποσότητα της προμήθειας.

Η Τουρκική εταιρεία θα δημιουργήσει στην Ουγγαρία βάση συντήρησης και εκπαίδευσης για τα οχήματα αυτά.

Η πώληση της εταιρείας NUROL Makina στην Ουγγαρία αποτελεί μεγάλη εξαγωγική επιτυχία, καθώς μέχρι στιγμής οι πωλήσεις της αφορούσαν κυρίως τον Τουρκικό στρατό και χώρες όπως η Γεωργία, η Τυνησία, το Κατάρ, το Ουζμπεκιστάν και η Σενεγάλη. Οι εξαγωγές των Τουρκικών θωρακισμένων οχημάτων στις αναφερθείσες χώρες αφορούν αρκετές χιλιάδες μονάδες. 


Οι Τούρκοι προωθούν τα οχήματα αυτά υποστηρίζοντας πως έχει αποκτηθεί πολεμική εμπειρία από τη χρήση τους στις μάχες για την καταπολέμηση των Κούρδων αυτονομιστών στην Τουρκία και στην Συρία.

Δείτε βίντεο για τα εν λόγω Τουρκικά θωρακισμένα οχήματα ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Με πληροφορίες από τα Magyar Nemzet και Defence Turkey

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου