Δευτέρα 22 Ιουνίου 2020

Οι Γερμανικές μυστικές υπηρεσίες φοβούνται ξέσπασμα ακροαριστερής τρομοκρατίας

Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος μέσω έκθεσης που δημοσιοποιήθηκε, φοβάται το ξέσπασμα ενός νέου κύματος ακροαριστερής τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Die Welt οι Γερμανικές Υπηρεσίες κάνουν λόγο για αύξησης «της έντασης των βίαιων πράξεων» και για την «ανάπτυξη τρομοκρατικών δομών του αριστερού εξτρεμισμού».

Στην έκθεση αναφέρεται πως δεν είναι πλέον απίθανες οι στοχευμένες δολοφονίες πολιτικών αντιπάλων, ως αποτέλεσμα της αυξανόμενης ριζοσπαστικοποίησης μεταξύ των μελών των ακροαριστερών κύκλων.

Η αύξηση των ακραίων αριστερών έχει παρατηρηθεί σε πολλά Γερμανικά κρατίδια, καθώς οι ακροαριστεροί εξτρεμιστές ασκούν βία όλο και περισσότερο.

Τα ομοσπονδιακά κρατίδια της Σαξονίας, του Βερολίνου και του Αμβούργου είναι τα παραδοσιακά κέντρα των ακροαριστερών εξτρεμιστών. Όμως, έχουν πλέον επεκταθεί και στην Βαυαρία, τη Βόρεια Βεστφαλία και τη Βρέμη.

Παρά την ανησυχητική αύξηση του φαινομένου, το πρόβλημα δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, όπου ο ακροδεξιός εξτρεμισμός ακόμη θεωρείται πιο επικίνδυνος.

Το 2017 η Γερμανική κυβέρνηση έκλεισε τον διαδικτυακό χώρο Linksunten.indymedia που ανήκε σε ακροαριστερή οργάνωση, επειδή νομιμοποιούσε τη βία και καλούσε τους οπαδούς της να διαδηλώνουν βίαια κατά της Γερμανικής κυβέρνησης.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου