Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Στόχος των Αλβανών η εκλογή Πρωθυπουργού στη Βόρεια Μακεδονία

Οι Αλβανοί που ζουν στη Βόρεια Μακεδονία δεν ενδιαφέρονται ιδιαίτερα για τις επιδιώξεις των Σλάβων συμπολιτών τους, καθώς έχουν τα δικά τους σχέδια.

Όπως ανακοίνωσε μέσω Facebook ο ηγέτης του Αλβανικού κόμματος DUI της Βόρειας Μακεδονίας Αλί Αχμέτι, στόχος των Αλβανών της χώρας θα πρέπει να είναι η εκλογή του πρώτου Αλβανού στη θέση του Πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας. Το σύνθημα αυτό, έχει ήδη γίνει σλόγκαν στις αφίσες: «ώρα για τον πρώτο Αλβανό Πρωθυπουργό».

Οι εκλογές πλησιάζουν στη χώρα και οι Αλβανοί προσπαθούν να λάβουν όσο περισσότερες ψήφους μπορούν. Όμως, δεν είναι ενωμένοι. Ο Αλί Αχμέτι είναι επικεφαλής του κόμματος DUI που δημιουργήθηκε μετά τα γεγονότα του 2001.

Το DUI κατάφερε να εκλέξει τον (Αλβανό) Ταλάτ Τζαφέρι στη θέση του Προέδρου της Βουλής της Βόρειας Μακεδονίας, που είναι η τρίτη ισχυρότερη θέση, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Republika.

Οι Σλάβοι της Βόρειας Μακεδονίας που επιμένουν στο παραμύθι του Μακεδονισμού, θεωρούν τους Αλβανούς βουλευτές υπεύθυνους για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας τους, καθώς οι περισσότεροι υπερψήφισαν αυτή την αλλαγή.

Ο Αλί Αχμέτι κάλεσε τους Αλβανούς της Βόρειας Μακεδονίας να ενωθούν στις επερχόμενες εκλογές. Όμως το κόμμα του δέχεται πιέσεις από την Αλβανική Συμμαχία των Ζιαντίν Σέλα και Αμπρέν Ταραβάρι και από το κυβερνών κόμμα SDSM.

Είναι βέβαιο πως οι Αλβανοί θα προσπαθήσουν τα επόμενα χρόνια να γίνουν πλειοψηφία στη Βόρεια Μακεδονία. Εάν καταφέρουν να εκλέξουν πρωθυπουργό, τότε θα ανοίξει διάπλατα ο δρόμος για την ενοποίηση των εδαφών που κατοικούν Αλβανοί (Κοσσυφοπέδιο, Βόρεια Μακεδονία) με την Αλβανία. Έτσι θα υλοποιηθεί το σχέδιο της δημιουργίας της Μεγάλης Αλβανίας.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου