Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Πρόταση για αυστηρότερους κανόνες στους μετανάστες από Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία

Οι μετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη θα πρέπει να μάθουν την γλώσσα της νέας τους πατρίδας και να προτρέψουν τα παιδιά τους να ενσωματωθούν. Αυτό προβλέπεται στο προσχέδιο της διακήρυξης που ετοιμάζεται από την ΕΕ μετά από κοινή πρόταση της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Αυστρίας.


Η νέα διακήρυξη αποτελεί ιδέα του Γάλλου Προέδρου Εμμάνουελ Μακρόν, του οποίου η χώρα υπέφερε προσφάτως από αποτρόπαιες τρομοκρατικές ενέργειες, υπεύθυνοι για τις οποίες ήταν μουσουλμάνοι μετανάστες, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βρετανικού Guardian.

Ο Γάλλος Πρόεδρος κατηγορήθηκε από τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι διεξάγει θρησκευτικούς διωγμούς, εξαιτίας των θέσεών του για τον κίνδυνο του ισλαμιστικού αυτονομισμού.

Το προσχέδιο προβλέπει την χρηματοδότηση από τις Βρυξέλλες των Μουσουλμανικών κοινοτήτων ώστε να μορφωθούν τα μέλη τους, ενώ οι ΜΚΟ που κυκλοφορούν υλικό που εναντιώνεται στην ενσωμάτωση των μεταναστών στην Ευρωπαϊκή κοινωνία θα αποκλείονται από χρηματοδοτήσεις.

Υπάρχουν χώρες που είναι επιφυλακτικές με το προσχέδιο της διακήρυξης, όπως η Σουηδία, το Λουξεμβούργο και η Ολλανδία, οι οποίες στο παρελθόν υπαναχώρησαν σε θέματα που συνέδεαν την ασφάλεια με την μετανάστευση και την θρησκεία.

Ο Εμμάνουελ Μακρόν τονίζει ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να ισχυριστεί ότι η Γαλλία και η κυβέρνησή του υποθάλπουν τον ρατσισμό κατά των Μουσουλμάνων.

Στο προσχέδιο αναφέρεται ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και την Αυστρία αποκάλυψαν το μέγεθος της απειλής που αντιμετωπίζει η Ευρώπη από την Ισλαμική τρομοκρατία.

«Η επιτυχής ένταξη των μεταναστών με αίσθηση συμμετοχής και ισότητας έχει κεντρική σημασία για την κοινωνική συνοχή της σύγχρονης πλουραλιστικής και ανοιχτής κοινωνίας μας. Η ένταξη είναι αμφίδρομη: η παροχή υποστήριξης και η προσδοκία για περισσότερα ανταλλάγματα είναι η βασική αρχή. Αυτό σημαίνει ότι οι μετανάστες αναμένεται να καταβάλουν προσπάθεια ώστε να ενταχθούν καθώς θα τους παρέχεται βοήθεια για ένταξη μέσω κυβερνητικών μέτρων.
Μαζί με την αναγνώριση των ευρωπαϊκών αξιών, επιτυχής ένταξη είναι η εκμάθηση της γλώσσας της νέας τους χώρας, η εργασία για την εξασφάλιση των προς το ζην για την οικογένεια και η υποστήριξη της ένταξης των παιδιών τους στην κοινωνία.
Θα πρέπει να είναι δυνατή η επιβολή κυρώσεων σε όσους αρνούνται να ενταχθούν, πιο έντονα από ό,τι συμβαίνει μέχρι σήμερα. Οι οργανισμοί που υποστηρίζουν περιεχόμενο εχθρικό προς την ένταξη θα αποκλείονται από τη λήψη δημόσιας χρηματοδότησης.
Θέλουμε να ενδυναμώσουμε τους Ευρωπαίους Μουσουλμάνους ως εταίρους μας στην μάχη κατά του Ισλαμικού εξτρεμισμού, καθώς και αυτοί αποτελούν θύματά του. Θέλουμε να τους υποστηρίξουμε να οργανώσουν την θρησκεία τους ανεξάρτητα από ξένες παρεμβάσεις. Κατά την άποψή μας είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί μια κοινή γλώσσα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο που να διαχωρίζει το Ισλάμ από τον Ισλαμισμό στο πνεύμα του θρησκευτικά υποκινούμενου εξτρεμισμού
» αναφέρεται στο προσχέδιο της διακήρυξης.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel έγραψε στο Twitter:
«Για να καταπολεμηθεί η ιδεολογία του μίσους, πρέπει να δημιουργήσουμε άμεσα ένα Ευρωπαϊκό ινστιτούτο εκπαίδευσης Ιμάμηδων στην Ευρώπη. Τα διαδικτυακά μηνύματα που δοξάζουν την τρομοκρατία θα πρέπει να αφαιρεθούν γρήγορα. Δεν μπορεί να υπάρχει ατιμωρησία για τους τρομοκράτες και όσους τους δοξάζουν στο διαδίκτυο».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου