Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020

Ο πραγματικός λόγος της κόντρας μεταξύ ΕΕ και Ουγγαρίας / Πολωνίας

Η Ουγγαρία και η Πολωνία έχουν δίκιο να θέτουν τις παραδοσιακές αξίες πάνω από τα χρήματα και να αντιστέκονται στο δικτατορικό σχέδιο της ΕΕ για την προώθηση των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων.


Αυτά ισχυρίζεται ο Frank Furedi, Επίτιμος Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κεντ της Μεγάλης Βρετανίας.

Του Frank Furedi για το RT
Μετάφραση: CosmoStatus


Δεν αποτελεί φόβο προς την κοινότητα των ομοφυλοφίλων ότι η Ουγγαρία και η Πολωνία θέλουν να αναγνωρίζονται μόνο δύο φύλα, των ανδρών και των γυναικών και να διατηρηθεί ο παραδοσιακός και συντηρητικός τρόπος ζωής. Αλλά η στάση τους αυτή θέτει τις δύο χώρες σε τροχιά σύγκρουσης με τον προτεινόμενο νόμο της ΕΕ για την κοινότητα των ΛΟΑΤΚΙ (LGBTIQ).

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δώσει ένα μάθημα στην Ουγγαρία και την Πολωνία, επιβάλλοντάς τους τον νέο προτεινόμενο νόμο για την προώθηση της ισότητας των φύλων.  Αυτό σημαίνει ότι εάν μία κυβέρνηση υποστηρίζει την άποψη πως υπάρχουν μόνο δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό, θα κατηγορείται για παραβίαση των «αξιών» της ΕΕ και θα βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές οικονομικές κυρώσεις!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) που πρόσφατα παρουσίασε «την πρώτη Ευρωπαϊκή στρατηγική ισότητας για lesbian, gay, bisexual, trans, non-binary, intersex και queer» δεν ενδιαφέρεται απλώς για την υπεράσπιση των ανθρώπων αυτών από τις διακρίσεις. Σκοπός της είναι η θέσπιση ενός νόμου με στόχο να «προστατεύει τα δικαιώματα των ομόφυλων οικογενειών (rainbow families) ώστε η απόκτηση παιδιών και η συμπόρευση (partnership) ατόμων ιδίου φύλου, να αναγνωρίζεται σε όλη την Ένωση».

Μέσω νόμων για τα θέματα αυτά, μπορεί να υποστηριχθεί ότι οποιοσδήποτε και οποιαδήποτε κυβέρνηση αρνείται να δράσει σε συμφωνία με τον νέο νόμο, απορρίπτει τους Κανόνες Δικαίου. Και οποιοδήποτε κράτος απορρίπτει τους Κανόνες Δικαίου, θα θεωρείται αυτόματα αντιδημοκρατικό κράτος παρίας που δεν ασπάζεται τις αξίες της ΕΕ.

Ο κύριος σκοπός της στρατηγικής της ΕΕ για τους LGBTIQ είναι να δοθεί στην Ουγγαρία και την Πολωνία η επιλογή είτε της ένταξης στην κοινή γραμμή, είτε να αντιμετωπίσουν βαριές τιμωρίες. Η ξαφνική βιασύνη των Βρυξελλών – εν μέσω της καταστροφικής πανδημίας – να δημοσιεύσει μια σειρά από στρατηγικές που σχετίζονται με τους LGBTIQ, έχει ως κίνητρο την τιμωρία της Πολωνίας και της Ουγγαρίας γι' αυτό που οι ολιγάρχες της ΕΕ θεωρούν ως δύστροπη συμπεριφορά.

Ένα αναπόσπαστο χαρακτηριστικό της σταυροφορίας της ΕΕ κατά των μη συνεργαζόμενων εθνών της Ανατολικής Ευρώπης είναι η ποινικοποίηση μορφών συμπεριφοράς που οι κοινωνίες αυτές θεωρούν φυσιολογικές. Για παράδειγμα, η Ουγγαρία έχει επικριθεί από τους ηγέτες της ΕΕ για την υπεράσπιση της κουλτούρας της ετεροκανονικότητας. Στους κύκλους των Βρυξελλών, η αντίληψη ότι οι ετερόφυλες σχέσεις αποτελούν την κανονικότητα, καταγγέλλεται ως πολιτιστικό έγκλημα.

Οι κυβερνήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας έχουν δηλώσει ότι υποστηρίζουν σθεναρά την ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά την ίδια στιγμή απορρίπτουν τις απαιτήσεις της ΕΕ για την ιερότητα της ισότητας των φύλων. Γιατί υιοθετούν αυτή την προσέγγιση; Επειδή αντίθετα προς την υποκειμενική ιδεολογία των φύλων, που απορρίπτει την δυαδική διάκριση μεταξύ αρσενικού και θηλυκού ως ομοφοβική, οι κυβερνήσεις αυτές στηρίζουν την προ αιώνων άποψη ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο δύο φύλα: αρσενικό και θηλυκό. Αντίθετα προς τους υπερασπιστές της τρανς κουλτούρας της Δύσης, οι δύο χώρες απορρίπτουν τον ισχυρισμό ότι το φύλο αποτελεί υποκειμενικό θέμα. Διατηρούν το βιολογικό δυαδικό σύστημα διάκρισης ανθρώπων με χρωμοσώματα ΧΧ και ΧΥ, δηλαδή αρσενικό και θηλυκό.

Μέρος της στρατηγικής της ΕΕ για τους LGBTIQ είναι η επέκταση των «εγκλημάτων» του Άρθρου 83 (1) της Συνθήκης Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (TFEU) για να καλυφθούν και τα εγκλήματα μίσους μέσω εκφοράς λόγου, συμπεριλαμβανομένων των ανθρώπων που ανήκουν στην κοινότητα LGBTIQ. Επίσης σχεδιάζεται να δημιουργηθεί νομοθεσία για την προστασία των δικαιωμάτων των ομόφυλων οικογενειών (rainbow families) ώστε η υιοθέτηση παιδιών και ο γάμος ατόμων ιδίου φύλου, να αναγνωρίζονται σε όλη την ΕΕ. Είναι βέβαιο πως η Πολωνία και η Ουγγαρία θα αντισταθούν σ’ αυτούς τους νόμους και γι’ αυτό οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα κατηγορήσουν τις χώρες αυτές για παραβίαση των Κανόνων Δικαίου.

Ο εκπρόσωπος της Ουγγρικής αντιπροσωπείας στην ΕΕ είπε πως «ο ορισμός της έννοιας των φύλων εμπίπτει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των χωρών μελών, που θα πρέπει να γίνει σεβαστή» και πρόσθεσε ότι «τα Ευρωπαϊκά κείμενα … θα πρέπει να περιέχουν μόνο αναφορές που είναι αποδεκτές σε κάθε χώρα μέλος και να είναι χτισμένα σε ισχυρά νομικά θεμέλια και συναινετικούς ορισμούς».

Όμως, η ΕΕ δεν αναζητά τη συναίνεση. Ούτε είναι διατεθειμένη να ανεχτεί διαφορετικές απόψεις και έθιμα για τη συμπεριφορά της σεξουαλικής και οικογενειακής ζωής. Πιστεύει πως μόνο αυτή έχει το μονοπώλιο να αποφασίζει για αυτά τα λεπτά ζητήματα και τα θέματα ηθικής.

Η ΕΕ ελπίζει ότι μέσω της προσπάθειας δέσμευσης της χρηματοδότησης με την αποδοχή του προοδευτικού ήθους για την LGBTIQ κοινότητα, θα μπορούσε να αναγκάσει την Ουγγαρία και την Πολωνία να δράσουν σε συμφωνία με τον νόμο που μοιάζει με αυτούς της αποικιοκρατίας. Πρόσφατα σχόλια των ηγετών των χωρών αυτών δείχνουν πως, για την ώρα, η στρατηγική αυτή δεν θα λειτουργήσει. Ο Πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Viktor Orban έχει τονίσει ότι οι αρχές και οι αξίες είναι πάνω από τα χρήματα.

Αυτό που πραγματικά φοβάται η ΕΕ είναι ότι δεν είναι μόνο η Ουγγαρία και η Πολωνία που απορρίπτουν τις ντιρεκτίβες της. Εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη βλέπουν την στρατηγική της ΕΕ για την LGBTIQ κοινότητα να έχει σκοπό την υποβίβαση του τρόπου ζωής τους. Στο βάθος της καρδιάς τους, πολλοί από τους Ευρωπαίους εύχονται και η δική τους κυβέρνηση να είχε το κουράγιο να εναντιωθεί στις ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες των Βρυξελλών.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Διαβάστε επίσης:

Viktor Orban: Η Ευρώπη δεν πρέπει να υποκύψει στο δίκτυο του George Soros

Να ετοιμάζονται οι Πολωνοί για Polexit;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου