Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ποινικοποιείται το πολιτικό Ισλάμ στην Αυστρία

Το πολιτικό Ισλάμ ποινικοποιείται στην Αυστρία και πλέον αποτελεί έγκλημα. Οι ύποπτοι για ισλαμιστική τρομοκρατία ίσως να στέλνονται σε ειδικά κέντρα κράτησης και να τους αφαιρείται η υπηκοότητα.


Αυτά είναι μερικά από τα νέα μέτρα που προτείνονται από την κυβέρνηση της Αυστρίας για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Πριν από λίγες ημέρες, ένας φανατικός 20χρονος ισλαμιστής πυροβόλησε και σκότωσε 4 ανθρώπους στο κέντρο της Βιέννης, πριν τον σκοτώσει η αστυνομία. Ο δολοφόνος είχε καταδικαστεί παλιότερα για τρομοκρατία, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία γνώριζε πως βρισκόταν σε επαφή με φανατικούς ισλαμιστές στην Αυστρία. Ο τρομοκράτης είχε προσπαθήσει να αγοράσει πυρομαχικά και από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας.

Η Αυστριακή κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, αποφάσισε να δράσει αποφασιστικά μέσω λήψης σκληρών μέτρων κατά όσων είναι πρόθυμοι να ενταχθούν στο ριζοσπαστικό Ισλάμ και να προβούν σε βίαιες πράξεις. Το πολιτικό Ισλάμ θα ποινικοποιηθεί.

Ο νόμος θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα ανθρώπων που ναι μεν δεν καταφεύγουν στην τρομοκρατία, αλλά παρέχουν στους τρομοκράτες το υπόβαθρο ή την πνευματική υποστήριξη και υπεράσπιση.

Από εδώ και πέρα, όσοι ριζοσπαστικοποιημένοι ισλαμιστές απελευθερώνονται, θα παρακολουθούνται προληπτικά στο σπίτι με τη βοήθεια ηλεκτρονικών συσκευών. Τα άτομα που διώκονται για τρομοκρατικές ενέργειες ενδέχεται να οδηγούνται σε ειδικά κέντρα κράτησης. Επίσης, ακόμη και όσοι αποφυλακίζονται μετά από τρομοκρατικές ενέργειες, θα μπορούν να οδηγηθούν προληπτικά στα κέντρα αυτά, εάν θεωρηθούν ριζοσπαστικοποιημένοι και επικίνδυνοι.

Στον νέο νόμο προβλέπεται επίσης η αφαίρεση της υπηκοότητας όσων έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία. Ο νόμος περί κατοχής όπλων τροποποιείται για την περίπτωση «της ένοπλης επίθεσης με θρησκευτικά κίνητρα πολιτικού εξτρεμισμού».

Θα είναι επίσης ευκολότερο για τις Αρχές της Αυστρίας να κλείνουν εξτρεμιστικές ενώσεις και εγκαταστάσεις στις οποίες συντελείται τρομοκρατική προπαγάνδα.

Οι Αρχές θα έχουν λίστα με τους Ιμάμηδες και θα μπορούν να διακόψουν τη χρηματοδότηση των Μουσουλμανικών οργανώσεων από το εξωτερικό.

Υπενθυμίζεται πως στην Αυστρία έχει απαγορευτεί η χρήση του χιτζάμπ και του καλύμματος του προσώπου από τις μουσουλμάνες γυναίκες. Επίσης έκλεισαν Τεμένη που θεωρήθηκαν ότι προωθούν τον ακραίο Ισλαμισμό.

Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί τι εννοείται με τον όρο «πολιτικό Ισλάμ», ούτε ο βαθμός ποινικοποίησης της άσκησης του θρησκευτικού δικαιώματος των μουσουλμάνων.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από τα Remix News και TRT World

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου