Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020

Τελεσίγραφο Μακρόν στους μουσουλμάνους της Γαλλίας: δεχθείτε τις αρχές της Δημοκρατίας

Τελεσίγραφο έστειλε ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμάνουελ Μακρόν στους επικεφαλής των Μουσουλμάνων της Γαλλίας, να αποδεχτούν τις Δημοκρατικές αρχές και αξίες ώστε να καταπολεμηθεί το ριζοσπαστικό Ισλάμ.


Το τελεσίγραφο παραδόθηκε στο Γαλλικό Συμβούλιο της Μουσουλμανικής Πίστης εχθές και έχει ορίζοντα 15 ημερών, αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC.

Οι μουσουλμάνοι της Γαλλίας θα πρέπει να αποδεχτούν ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία και όχι πολιτικό κίνημα, ενώ θα απαγορεύεται η ξένη επέμβαση στις Μουσουλμανικές οργανώσεις της χώρας.

Αργά την Τετάρτη, ο Εμμάνουελ Μακρόν μαζί με τον Υπουργό Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανίν συνάντησαν οκτώ επικεφαλής μουσουλμανικών οργανώσεων στο Ελιζέ.

«Δύο θα είναι οι βασικές αρχές: η απόρριψη του πολιτικού Ισλάμ και οι ξένες παρεμβάσεις» αναφέρει η εφημερίδα Le Parisien.

Οι επικεφαλής των Μουσουλμάνων συμφώνησαν στη δημιουργία του Εθνικού Συμβουλίου Ιμάμηδων, που θα διορίζει Ιμάμηδες με επίσημη κρατική πιστοποίηση, τους οποίους και θα ελέγχει για την ηθική τους.

Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν και τα μέτρα περιορισμού του «αποσχιστικού ισλαμισμού» και της αποτροπής της ριζοσπαστικοποίησης, όπως ο περιορισμός της κατ’ οίκον διδασκαλίας και οι σκληρές τιμωρίες σε όσους εκφοβίζουν δημοσίους λειτουργούς για θρησκευτικά θέματα.

Κάθε παιδί θα λάβει ειδικό αριθμό αναγνώρισης, ώστε να επιβεβαιώνεται η φοίτησή του σε σχολείο. Οι γονείς που παραβαίνουν τον νόμο θα βρίσκονται αντιμέτωποι με φυλάκιση ως 6 μήνες και με επιβολή υψηλών προστίμων.

Σύμφωνα με το AFP που πρώτο ενημερώθηκε για τον νόμο, θα αποτελεί έγκλημα η διάδοση πληροφοριών για εντοπισμό ανθρώπων με σκοπό κάποιος να τους βλάψει.

«Πρέπει να σώσουμε τα παιδιά μας από τους Ισλαμιστές» δήλωσε ο Ζεράρ Νταρμανίν στην εφημερίδα Le Figaro.

Ο νέος νόμος θα συζητηθεί στη Γαλλική βουλή στις 9 Δεκεμβρίου.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Διαβάστε επίσης:
Ποινικοποιείται το πολιτικό Ισλάμ στην Αυστρία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου