Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Ο Ερντογάν σφραγίζει τον Αττίλα στην Κύπρο: ζητά διχοτόμηση

Την κατεχόμενη Κύπρο επισκέφτηκε ο Πρόεδρος της Τουρκίας εχθές Κυριακή, ανήμερα της επετείου για τα 37 χρόνια από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, για να κάνει πικνίκ στην Αμμόχωστο και τα Βαρώσια.


Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε με περισσό θράσος και προκλητικότατα, ότι δεν είναι δυνατή καμία συνεργασία με τους Έλληνες στην Κύπρο επειδή αυτή χάλασε πρώτα με την ισχύ των όπλων το 1963 και έπειτα με το πραξικόπημα της Ελληνικής χούντας το 1974. Προφανώς η Τουρκική εισβολή δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα στη Κύπρο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Τουρκίας το θύμα στο Κυπριακό είναι οι Τουρκοκύπριοι που είναι στο περιθώριο εδώ και χρόνια και των οποίων τα δικαιώματα έχουν καταπατηθεί. Για τον Τούρκο Πρόεδρο οι ξεριζωμένοι Κύπριοι, όσοι έχασαν την ζωή τους και την περιουσία τους από την εισβολή του Τουρκικού στρατού το 1974, δεν είναι αδικημένοι και τα δικαιώματά τους δεν καταπατούνται.

«Η προτεραιότητά μας είναι να παρέχουμε μια βιώσιμη λύση στο ζήτημα της Κύπρου, με ένα τρόπο που θα διασφαλίζει τα νόμιμα δικαιώματα και την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων.
Σήμερα υπάρχουν δύο διαφορετικοί λαοί, δύο ξεχωριστές δημοκρατικές τάξεις και δυο διαφορετικά κράτη στην Κύπρο.
Η λύση των δύο κρατών πρέπει να είναι θέμα διαπραγμάτευσης στη βάση της ισότητας της κυριαρχίας.
Παρά τις αναρίθμητες επιθέσεις που έχουν δεχθεί, οι Τουρκοκύπριοι ζουν ελεύθερα, αξιοπρεπείς και με το κεφάλι ψηλά στα εδάφη τους.
Παρ' όλη την σκληρότητα, τα βασανιστήρια, την προδοσία, ποτέ δεν υποστείλαμε τη σημαία του αγώνα μας. Πετύχαμε την νίκη με τον επικό αγώνα των μαρτύρων μας.
Ως εγγυήτρια δύναμη, ούτε εμείς ούτε οι Τουρκοκύπριοι μπορούμε να ανεχθούμε άλλο διπλωματικά παιχνίδια.
Καμία εξίσωση στην οποία δεν θα συμμετέχει η χώρα μας και οι Τουρκοκύπριοι με δίκαιο τρόπο, δεν μπορεί να πετύχει την ειρήνη και την σταθερότητα.
Θα συνεχίσουμε αποφασιστικά τις έρευνες και τις εξορύξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, μέχρι να επιτευχθεί μια δίκαιη συμφωνία. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ο στόχος των κινήσεων που έγιναν στα Βαρώσια δεν είναι να προκληθούν νέα παράπονα, αλλά να εξαλειφθούν τα υπάρχοντα. Μια νέα εποχή, επωφελής για όλους, θα ξεκινήσει στα Βαρώσια.
Υποστηρίζουμε ότι η Μεσόγειος πρέπει να γίνει ξανά μία λεκάνη ειρήνης, αλλά οι προσπάθειές μας καλής θέλησης δεν ανταμείφθηκαν.
Πρωταρχική μας επιλογή είναι να επιλύουμε τις διαφορές μέσω διαλόγου. Δεν δίνουμε κανένα χέρι σε κανέναν. Προσπαθούμε απλώς να αποτρέψουμε το ελληνοκυπριακό δίδυμο να σφετεριστεί τα δικαιώματά μας. Η διπλωματία και οι διαπραγματεύσεις είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να μας φέρει σε ένα κοινό επίπεδο. Επιθυμία μας είναι η ΕΕ να μην αφήσει το χέρι μας.
Αυτό το μέρος περιμένει την ημέρα που θα συναντήσει τους πραγματικούς ιδιοκτήτες του. Ως μητέρα πατρίδα, θα είμαστε με την ΤΔΒΚ σε κάθε του βήμα
» δήλωσε με περισσό θράσος και αλαζονεία ο Ταγίπ Ερντογάν.

Το ταξίδι του Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Κύπρο και οι φιέστες για το άνοιγμα της Αμμοχώστου και των Βαρωσίων αποτελούν μια πρωτοφανή πρόκληση, η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα ψηφίσματα 550 και 789 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και τα Συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Με τις πράξεις του ο Πρόεδρος της Τουρκίας και η Τουρκία ως κράτος, αποδεικνύουν πως δεν επιθυμούν την λύση του Κυπριακού και πως ο πρωταρχικός στόχος της εισβολής του Τουρκικού στρατού το 1974 ήταν η διαίρεση της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ας ελπίσουμε πως οι κυβερνήσεις της Κύπρου και της Ελλάδας, σε συνεννόηση με τον Καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτζ και τον Γάλλο Πρόεδρο Εμμάνουελ Μακρόν, θα καταφέρουν να πείσουν τους ψευτοεταίρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης πως η Τουρκία δεν αποτελεί υποψήφια χώρα προς ένταξη στην ΕΕ, δεν αποτελεί σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, αλλά αποτελεί κοινό εχθρό σε όλα τα επίπεδα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 Με πληροφορίες από ΕΡΤ και Ζούγκλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου