Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Τουρκικό ρεσιτάλ προκλήσεων και παραποίησης γεγονότων

Επιμένει στις λεκτικές προκλήσεις και την παραποίηση των γεγονότων η Τουρκία και εκτοξεύει απειλές κατά πάντων με αφορμή τον έλεγχο του εμπορικού της πλοίου ανοιχτά της Λιβύης στα πλαίσια της επιχείρηση «Ειρήνη» για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη.


«Μας είπαν πως υπάρχει απόφαση του ΟΗΕ. Όμως η απόφαση του ΟΗΕ δεν μπορεί να αγνοεί τους κανόνες της ναυσιπλοΐας. Να ξεκαθαρίσω πως θα απαντήσουμε στο μέτωπο. Θα κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί. Η εντολή του Προέδρου μας είναι προς αυτή την κατεύθυνση» δήλωσε ο Υπουργός  Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Επίθεση στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ, με αφορμή την παρεμπόδιση του ελέγχου του Τουρκικού για μεταφορά όπλων στη Λιβύη, πλοίου από Γερμανούς κομάντος.

«Η Τουρκία απέτρεψε εσφαλμένα τον έλεγχο του πλοίου. Οι επιθεωρήσεις αυτές γίνονται κατόπιν εντολών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη διατήρηση του εμπάργκο όπλων. Για άλλη μια φορά, ο Ερντογάν προκαλεί του γείτονες και τους συνεργάτες του. Η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει σθεναρά» έγραψε στο Twitter ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Η Τουρκία θεωρεί πως πίσω από τον έλεγχο του πλοίου της κρύβεται η Ελλάδα. Οι Τουρκικές εφημερίδες κάνουν λόγο για αντίποινα σε Ελληνικά εμπορικά πλοία.
Ο Ταγίπ Ερντογάν θεωρεί πως για την απόπειρα ελέγχου του Τουρκικού πλοίου υπεύθυνες είναι η Ελλάδα και η Κύπρος, τις οποίες και κατηγορεί, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια.

«Παρά τις προβοκάτσιες της Ελλάδας και της Κύπρου, στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου, συμπεριφερθήκαμε με υπομονή και ψυχραιμία. Όμως, δυστυχώς παρά την υπομονετική και ψύχραιμη συμπεριφορά μας, τελευταία πραγματοποίησαν επίθεση στο εμπορικό μας πλοίο που μετέφερε εμπορεύματα στη Λιβύη. Αυτό δεν συνάδει με το Διεθνές Δίκαιο της θάλασσας. Πάλι κυβερνήτης αυτού του πλοίου της επιχείρησης είναι ένας Έλληνας. Όταν μπήκαν στο πλοίο, παρενόχλησαν το πλήρωμα» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Να μιλήσουμε ανοιχτά. Όπως πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο δέχονταν επιθέσεις λιντσαρίσματος οι Εβραίοι στην Ευρώπη, έτσι και τώρα παρόμοιες επιθέσεις δέχονται οι μουσουλμάνοι σήμερα. Όπως οι Εβραίοι της δεκαετίας του 40 έτσι και τώρα οι μουσουλμάνοι δέχονται επιθέσεις, θεωρούνται «οι άλλοι» και μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους» είπε σε άλλη ομιλία του ο Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που διαστρεβλώνουν τα γεγονότα και την πραγματικότητα οι Τούρκοι. Βλέπουν την Ελλάδα και την Κύπρο σε οτιδήποτε αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν τους συμφέρει. Δεν ανέφερε ποτέ ο Ταγίπ Ερντογάν πως οι κομάντος που ανέβηκαν στο ύποπτο για παραβίαση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη πλοίο, ήταν Γερμανοί, όπως Γερμανική ήταν και η φρεγάτα Αμβούργο από την οποία απονηώθηκε το ελικόπτερο. Δεν τον συμφέρει να κατηγορήσει τη Γερμανία, γι’ αυτό στέκεται μόνο στον Έλληνα διοικητή της επιχείρησης «Ειρήνη» που βρίσκεται στη Ρώμη, την οποία επίσης δεν ανέφερε.

Μπορεί να εξηγήσει ο Ταγίπ Ερντογάν που είδε διωγμούς και λιντσαρίσματα μουσουλμάνων στην Ευρώπη; Εδώ και δέκα χρόνια, η Ευρώπη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος από μουσουλμάνους που σπέρνουν τον θάνατο αναίτια σε αθώους Ευρωπαίους, σε δρόμους, πάρκα, εμπορικά κέντρα, αίθουσες συναυλιών κλπ. Μήπως ο πρόεδρος της Τουρκίας θα πρέπει να δει επιτέλους πως οι ομόθρησκοί του είναι υπεύθυνοι για τα προβλήματα θρησκευτικής βίας που αντιμετωπίζει η Ευρώπη; Μήπως θα ρέπει να σταματήσει να υποκινεί το μίσος των μουσουλμάνων κατά των Χριστιανών ο Ταγίπ Ερντογάν;

Εάν και στην επερχόμενη Ευρωπαϊκή Σύνοδο οι Ευρωπαίοι δεν δείξουν πως έχουν καταλάβει τι εστί Τουρκία, με πράξεις και όχι μόνο λόγια, τότε θα πρέπει και η Ελλάδα να αρχίσει να δρα χωρίς να δίνει λογαριασμό στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να κοιτά μόνο το συμφέρον της, όπως κάνουν οι Ευρωπαίοι δήθεν εταίροι και δήθεν σύμμαχοι.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου