Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

Οι ΗΠΑ θα δράσουν κατά της Τουρκίας για τη μη συμμόρφωσή της στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τις Τουρκικές αρχές και τον ιδιωτικό τομέα, για να εξασφαλίσουν την συμμόρφωσή τους στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Εάν δεν υπάρξει συμμόρφωση, θα υπάρξει δράση κατά αυτών, δήλωσε ο James O’Brien, επικεφαλής του Υπουργείου Εξωτερικών για τον συντονισμό των κυρώσεων.


Απαντώντας σε ερώτηση της της Τουρκικής υπηρεσίας της Deutsche Welle και του δημοσιογράφου Deger Akal, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης, ο James O’Brien είπε ότι ίσως υπάρξουν πρόσθετες κυρώσεις για παράβαση των κυρώσεων ή άλλα βήματα για να σταματήσει η παραβατική συμπεριφορά. Πρόσθεσε, ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εργάζονται για την πλήρη συμμόρφωση.

Ο O'Brien είπε ότι οι ΗΠΑ ήταν ξεκάθαρες τόσο με την Τουρκική κυβέρνηση όσο και με τον ιδιωτικό τομέα σχετικά με τη συμμόρφωση στις κυρώσεις.

Ο James O’Brien αναφέρθηκε στον ρόλο της Τουρκίας ως μεγάλου αγοραστή Ρωσικού πετρελαίου, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ αναμένουν ότι η Τουρκία, μαζί με την Κίνα και την Ινδία, θα διαπραγματευτούν καλές τιμές γι’ αυτές, αλλά θα συμμορφωθούν με το πλαφόν στην τιμή του πετρελαίου που τέθηκε από τους G7, ακόμη και αν οι τρεις χώρες δεν συμμορφωθούν επίσημα με την τιμή του πλαφόν.

Ωστόσο, ο O'Brien ανέφερε ότι καθώς οι ΗΠΑ συνεχίζουν να εξελίσσουν τις κυρώσεις τους και αναμένουν τις προσπάθειες της Ρωσίας να συγκεντρώσει πόρους για τον πόλεμο, ενδέχεται να χρειαστούν διαβουλεύσεις με την Τουρκία, καθώς μπορεί να χρειαστεί τροποποίηση των σχεδίων για τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Στις 8 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις στον εξέχοντα Τούρκο επιχειρηματία Sitki Ayan και τις εταιρείες του, κατηγορώντας τον ότι διευκόλυνε τις πωλήσεις πετρελαίου και το ξέπλυμα χρήματος για λογαριασμό των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου