Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Νέες απειλές του Ερντογάν κατά της Ελλάδας

Απειλητικός κατά της Ελλάδας για ακόμη μια φορά ο Τούρκος Πρόεδρος, κατά τη διάρκεια ενός είδους συνέντευξης σε νέους, στην πόλη Μαρντίν.


Την αύξηση του βεληνεκούς των νέων Τουρκικών πυραύλων ανακοίνωσε ο Ταγίπ Ερντογάν, που υποστήριξε ότι θα φτάσει τα 1000 χιλιόμετρα, κάτι που κάνει τους Έλληνες να φοβούνται, όπως νομίζει, ενώ επανέλαβε την απειλή του, ότι θα έρθουν μια νύχτα ξαφνικά, όπως το συνηθίζουν.

«Τώρα δεν πιστεύουμε ότι τα 560 (χιλιόμετρα) είναι ακριβές. Είχα μια συνάντηση την περασμένη εβδομάδα. Ποια είναι η τελική κατάσταση, τους ρώτησα. Είπαν ότι θα φτάσουμε τα 1000 χιλιόμετρα βεληνεκές» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Πρώτα ο Αλάχ, κύριες Πρόεδρε» του απάντησε ένας νεαρός ο οποίος του έκανε διάφορες ερωτήσεις.

«Φυσικά, όταν το άκουσαν αυτό, δεν θα έκανε τους Έλληνες να πεταχτούν επάνω;» συνέχισε ο Τούρκος Πρόεδρος.

«Χθες ή σήμερα στο Αιγαίο και πάλι έκαναν κάποιες τρέλες. Βέβαια και οι δικοί μας έκαναν αυτό που πρέπει. E, μην το κάνεις. Κάτσε ήσυχα. Μην τα βάζεις με μας. Εμείς δεν έχουμε μέλημα να έχουμε εμπλοκή μαζί σας στο Αιγαίο. Κάποτε αυτές τις εμπλοκές τις αποκαλούσαν dog fights. Είπα στους συνεργάτες μου, αυτή η ορολογία είναι άσχημη, όμως τους είπα αν χρειαστεί, θα κάνετε αυτό που πρέπει» συνέχισε ο Ταγίπ Ερντογάν

«Όπως έχετε πει Πρόεδρε. Ξαφνικά μια νύχτα» είπε ο νεαρός.

«Ακριβώς. Δείτε! Εκπαιδεύεται ο νεαρός μας. Δείτε τι λέει. Μπορούμε να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά. Με νέους σαν εσένα, εμείς δείξαμε και θα δείξουμε σε κάποιους, πως ήρθαμε και θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά» πρόσθεσε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ελλάδα και Τουρκία, ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Υποτίθεται ότι είναι σύμμαχοι. Όμως, η στάση της Τουρκίας, που καθημερινά απειλεί με πυραυλική επίθεση και νυχτερινή εισβολή, μόνο σε δύο συμμαχικές χώρες του ΝΑΤΟ δεν παραπέμπει. 

Που είναι το ΝΑΤΟ για να απαιτήσει από την Τουρκία να σταματήσει τις απειλές της κατά της Ελλάδας; Τι κάνουν τα υπόλοιπα μέλη της λεγόμενης συμμαχίας; Αφήνουν την Τουρκία να απειλεί την Ελλάδα! Θα έκαναν το ίδιο εάν η Γερμανία απειλούσε με εισβολή την Πολωνία; Θα έκαναν το ίδιο εάν η Ισπανία απειλούσε με πυραυλική επίθεση την Πορτογαλία;

Γιατί διεξάγονται «μυστικές» συνομιλίες στις Βρυξέλλες μεταξύ Μπούρα και Καλίν; Ελλάδα και Τουρκία ανήκουν στο ΝΑΤΟ. Δεν υπάρχουν επίσημοι αντιπρόσωποι των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ, ώστε να συνομιλήσουν; Γιατί χρειάζεται η πρόσκληση και η διαμεσολάβηση της Γερμανίας; Μήπως ο θεσμός του ΝΑΤΟ συνεχίζει να είναι «εγκεφαλικά νεκρός» όπως είχε πει ο Εμμάνουελ Μακρόν και λειτουργεί μόνο κατά παραγγελία των Αμερικανικών συμφερόντων;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου