Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Απειλές από Τσαβούσογλου: ή θα συμμορφωθείτε ή θα κάνουμε αυτό που πρέπει

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ρουμάνο ομόλογό του Μπογκντάν Ωρέσκου, ο οποίος αντιλήφθηκε από πρώτο χέρι τι σημαίνει Τουρκική απειλή.


Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών κάλεσε την Ελλάδα να συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιο, ειδάλλως η Τουρκία «θα κάνει ό,τι χρειάζεται» αναφέρεται σε δημοσίευμα του πρακτορείου Anadolu.

«Είτε η Ελλάδα θα κάνει βήματα προς τα πίσω και θα συμμορφωθεί με τις συμφωνίες, είτε εμείς θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται» είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφερόμενος στην παράβαση του αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στα Τουρκικά παράλια, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι η χώρα του έστειλε επιστολή στον ΟΗΕ τον Ιούλιο για τις παραβιάσεις της Ελλάδας στο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, κάτι που ενόχλησε την Ελλάδα.

Τα νησιά αυτά, δόθηκαν στην Ελλάδα με τις Συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, υπό τον όρο του αφοπλισμού, είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα «παραβιάζει τις δύο Συνθήκες. Άρα η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη».

Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ του καθεστώτος και της κυριαρχίας των αποστρατιωτικοποιημένων νησιών, είπε, προσθέτοντας ότι εάν η Ελλάδα δεν σταματήσει την παραβίαση, η κυριαρχία των νησιών θα αποτελέσει θέμα διαπραγμάτευσης. Η Ελλάδα κάνει αρνητικά βήματα προς την ασφάλεια της Τουρκίας, πρόσθεσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών.

«Εάν η Αθήνα δεν θέλει ειρήνη, η Άγκυρα θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο» πρόσθεσε.

Σε σχέση με τις στρατιωτικές ασκήσεις που πραγματοποίησε η Ελλάδα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε: «Η Ελλάδα συνεχίζει τις προκλήσεις της. Δεν μπορούμε να μείνουμε σιωπηλοί επ’ αυτού και θα συνεχίσουμε να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα και νομικά και επί του πεδίου» εκφράζοντας ευθεία απειλή πολέμου κατά της Ελλάδας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο Τουρκικό δημοσίευμα, η Ελλάδα πραγματοποίησε στρατιωτική άσκηση στη Ρόδο, μόλις 84 χιλιόμετρα από την Τουρκική παραλιακή πόλη Μάκρη (Φετίγιε)…

Η Τουρκία χτίζει το αφήγημα της ασφάλειας για να νομιμοποιήσει μια εισβολή στα Ελληνικά νησιά, όπως έχτισε αφήγημα για την εισβολή στην Κύπρο, στην Συρία και το Ιράκ.

Ο Michael Rubin περιέγραψε γλαφυρά το πως δεν θα πρέπει να συνεχίσει η ΕΕ και το ΝΑΤΟ να ανέχονται τα τουρκικά αφηγήματα και τις ψεύτικες δικαιολογίες περί ασφάλειας, ώστε να μην δοθεί το άλλοθι στην Τουρκία να εισβάλλει στην Ελλάδα.
Διαβάστε σχετικά στο άρθρο του CosmoStatus ΕΔΩ.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου