Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Νέα Τουρκική προβοκάτσια μέσω Fake News

Τα fake news της Τουρκίας, με τα οποία προσπαθεί να δημιουργηθεί κλίμα κατά της Ελλάδας, δεν έχουν τέλος και όρια.


Εχθές, το πρακτορείο Anadolu δημοσίευσε άρθρο σύμφωνα με το οποίο Ελληνικά αεροσκάφη παρενόχλησαν άσκηση του ΝΑΤΟ και ως αποτέλεσμα πήραν ένα καλό μάθημα από τους Τούρκους πιλότους.

«Η Τουρκία υποστηρίζει πως δόθηκε «η απαραίτητη απάντηση» στα Ελληνικά αεροπλάνα που παρενόχλησαν άσκηση του ΝΑΤΟ, καθώς προσπάθησαν να μπλοκάρουν άσκηση μεταξύ Τουρκίας και ΝΑΤΟ που διεξαγόταν (το Σάββατο) στον διεθνή εναέριο χώρο, σύμφωνα με το (Τουρκικό) Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Μαχητικά και υποστηρικτικά αεροπλάνα της Πολεμικής μας Αεροπορίας και αεροπλάνο τύπου AWACS του ΝΑΤΟ συμμετείχαν στην άσκηση NEXUS ACE, στον διεθνή εναέριο χώρο πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος.
Τα Ελληνικά αεροσκάφη προσπάθησαν να μπλοκάρουν την αποστολή, αλλά η Τουρκική Αεροπορία τους έδωσε «την κατάλληλη απάντηση» και η άσκηση του ΝΑΤΟ ολοκληρώθηκε επιτυχώς
» έγραψε το πρακτορείο Anadolu.

Όμως, τι συνέβη στην πραγματικότητα;

Όπως έγραψε η ΠΤΗΣΗ, η Τουρκική αεροπορία ζήτησε την διεξαγωγή άσκησης με αεροσκάφη ΝΑΤΟ, συγκεκριμένα με ιπτάμενα ραντάρ του ΝΑΤΟ. Στην άσκηση συμμετείχε και Τουρκικό ιπτάμενο ραντάρ. Το ΝΑΤΟϊκό αεροσκάφος έφτασε στην Τουρκία για την άσκηση.
Τα Τουρκικά μαχητικά άφησαν την άσκηση και προχώρησαν σε παραβίαση του FIR Αθηνών, χωρίς να έχουν υποβάλει σχέδιο πτήσης. Η Ελλάδα ενημέρωσε αμέσως το ΝΑΤΟ και το ΝΑΤΟϊκό αεροσκάφος αποχώρησε από την άσκηση.
Τα Τουρκικά μαχητικά συνέχισαν τις παραβιάσεις, αλλά η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία έδρασε άμεσα, όπως καθημερινά και αναχαίτισε τα Τουρκιά αεροσκάφη. Η άσκηση συνεχίστηκε στο FIR της Τουρκίας, με συμμετοχή μόνο της Τουρκικής αεροπορίας.

Το CosmoStatus είχε εντοπίσει το άρθρο του Anadolu ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου. Δεν γράψαμε όμως τίποτα, μέχρι να μάθουμε τι ακριβώς είχε συμβεί. Μόνο η ΠΤΗΣΗ φρόντισε να μάθει και να δημοσιεύσει την αλήθεια, την οποία μεταφέρουμε πλέον και εμείς.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου