Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Τσαβούσογλου: Δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τους «Τούρκους» της δυτικής Θράκης

Σε νέα προκλητική παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης προχώρησε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είπε ότι δεν θα αφήσουν ποτέ μόνους τους τούς «Τούρκους» της δυτικής Θράκης.


Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δέχθηκε στην Άγκυρα τα μέλη του αμφιλεγόμενου και παράνομου Συμβουλευτικού Συμβουλίου της «Τουρκικής» Μειονότητας Δυτικής Θράκης. Η αναφορά σε «Τουρκική» μειονότητα από τον Τσαβούσογλου και το Συμβούλιο, αποτελεί παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία η Τουρκία έχει υπογράψει, καθώς στην Συνθήκη ρητά αναφέρεται ότι στη Θράκη υπάρχει θρησκευτική μειονότητα και όχι εθνική.

Το Τουρκικό κρατικό δίκτυο TRT αναφέρει σε δημοσίευμά του σχετικά με την συνάντηση, του Τούρκου Υπ.Εξ.:
«Η Ελλάδα συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των ομογενών μας. Δεν αφήσαμε και δεν θα αφήσουμε ποτέ μόνους τούς Τούρκους της δυτικής Θράκης».

Αλήθεια κ. Τσαβούσογλου, με ποιον τρόπο παραβιάζει η Ελλάδα τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα δικαιώματα των «ομογενών» σας; Παρέχοντάς τους ένα κράτος Δικαίου και διαβατήριο χώρας της ΕΕ;

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου εφιστά την προσοχή στο ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει την «τουρκική» ταυτότητα της μειονότητας στη δυτική Θράκη.

Δηλαδή ο επικεφαλής της Τουρκικής διπλωματίας ζητά από την Ελλάδα να παραβιάσει την Συνθήκη της Λωζάννης και να αναγνωρίσει εθνική και όχι θρησκευτική μειονότητα στη Θράκη!

Ο Τούρκος Υπ.Εξ. τονίζει ότι η Ελλάδα δεν επιτρέπει τη χρήση της λέξης «τουρκικό» στις ονομασίες σχολείων, ιδρυμάτων, συλλόγων και κοινοτικών ιδρυμάτων που ανήκουν στην «τουρκική» μειονότητα, υπογραμμίζοντας πως η Αθήνα παραβιάζει επίσης, την ελευθερία του συνεταιρίζεσθαι της «τουρκικής» μειονότητας.

Τι εννοεί ο κ. Τσαβούσογλου; Ότι οι πολίτες της ΕΕ δεν απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα της Ελλάδας και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο; Μάλλον έχει λανθασμένη ενημέρωση ή ψευδολογεί ασύστολα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υπενθύμισε ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έχει καταδικάσει τρεις φορές την Ελλάδα για τις παραβιάσεις αυτές και πρόσθεσε ότι η διοίκηση της Αθήνας εδώ και περίπου 15 χρόνια δεν εφαρμόζει αυτές τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ.

Κάποιος να ενημερώσει τον κ. Τσαβούσογλου ότι η Αθήνα δεν έχει διοίκηση. Έχει κυβέρνηση, εκλεγμένη από τον Ελληνικό λαό, την οποία έχουν ψηφίσει και οι μουσουλμάνοι κάτοικοι της Θράκης. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο επικαλείται, έχει καταδικάσει δεκάδες φορές την Τουρκία για θέματα της Ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία (την οποία έχει εξαφανίσει) και για τα θέματα της κατοχής του 37% της Δημοκρατίας της Κύπρου. Έχει συμμορφωθεί η Τουρκία με όλες τις αποφάσεις του ΕΔΑ; Μήπως με πρόσχημα τις αποφάσεις του ΕΔΑ, η Τουρκία θέλει να αναγκάσει την Ελλάδα να παραβιάσει τη Συνθήκη της Λωζάννης;
 
«Η Ελλάδα δεν επιτρέπει στην «τουρκική» μειονότητα να επιλέγει τους δικούς της θρησκευτικούς εκπροσώπους. Ο νέος νόμος της Ελλάδας περί Μουφτείας αντίκειται στη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάννης του 1923 και στερεί από την «τουρκική» μειονότητα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Η Ελλάδα κατάσχει τις «τουρκικές» βακουφικές περιουσίες στη Δυτική Θράκη. Η Ελλάδα κάνει διακρίσεις εις βάρος της «τουρκικής» μειονότητας επιβάλλοντας αυθαίρετους οικονομικούς ελέγχους και φορολογικά πρόστιμα», αναφέρει ψευδώς ο Τούρκος Υπουργός.

Ακόμη και αν η Συνθήκη της Λωζάννης προέβλεπε εκλογή μουφτήδων, η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να το επιτρέψει, καθώς ο Μουφτής δεν κατέχει μόνο θρησκευτικό αξίωμα, αλλά και δικαστικό, καθώς για ανεξήγητους λόγους, το 2022, σε μία χώρα της ΕΕ (την Ελλάδα), για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης ισχύει ο νόμος της Σαρίας, κάτι απαράδεκτο και απαρχαιωμένο. Η δικαστική εξουσία του Μουφτή επί πολιτών της ΕΕ είναι απαράδεκτη και θα πρέπει να τερματιστεί.
Για όσους δεν έχουν αντιληφθεί τι συμβαίνει με τους μουφτήδες, να πούμε ότι είναι σαν να έχει ο Δεσπότης των Χριστιανών και δικαστική εξουσία επί κληρονομικών θεμάτων.

«Η Ελλάδα δεν επιτρέπει την ανακαίνιση και επέκταση των υπαρχόντων σχολικών κτιρίων της μειονότητας. Η Ελλάδα εμποδίζει τον διορισμό επαρκούς αριθμού δασκάλων τουρκικών για να εργαστούν στα σχολεία της «τουρκικής» μειονότητας. Η Ελλάδα επίσης εμποδίζει την αναβάθμιση της ύλης των μαθημάτων στα τουρκικά. Και πάει λέγοντας…» είπε ο Τούρκος Υπ.Εξ.

Φυσικά πρόκειται για μυθεύματα του κ. Τσαβούσογλου, που προσπαθεί να σφετεριστεί την ύπαρξη 120.000 μουσουλμάνων στη Θράκη, Πομακικής καταγωγής που μιλάνε την Πομακική γλώσσα, Ρομά και όσων είναι τουρκόφωνοι.

Η απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών είναι χαρακτηριστική και αποστομωτική.

«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά διαστρεβλώνει την πραγματικότητα στην Θράκη.
Είναι τουλάχιστον οξύμωρο, μία χώρα με χείριστες επιδόσεις σε ζητήματα ανθρωπίνων  δικαιωμάτων να εγκαλεί την Ελλάδα για παραβίαση των δικαιωμάτων της Μουσουλμανικής Μειονότητας στην Θράκη.
Η Ελλάδα, μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή δημοκρατία ακολουθεί μία συγκροτημένη μειονοτική πολιτική, η οποία προάγει την ευημερία της Μειονότητας.
Μίας Μειονότητας, η οποία αριθμεί περί τα 120.000 μέλη, όσα δηλαδή και την περίοδο, κατά την οποία υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία η Τουρκία συστηματικά επικαλείται.
Είναι απορίας άξιον πώς επικαλείται την Λωζάννη και κάνει λόγο για παραβίασή της από την Ελλάδα, τη στιγμή που στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο η Ελληνική Μειονότητα αριθμεί λιγότερες από 3.000 ψυχές, ενώ κατά την υπογραφή της Συνθήκης αριθμούσε περί τις 130.000.
Την πραγματικότητα αυτή ήρθε πρόσφατα να μας θυμίσει και η δήλωση της ΕΕ, στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, «για τις παλαιότερες πολιτικές διακρίσεων που εφήρμοσε η Τουρκία, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η Ελληνική Μειονότητα στην Τουρκία να βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της εξαφάνισης».
Η δήλωση μιλάει από μόνη της.
Όπως και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους.
Και καταδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο ποιος πραγματικά εφαρμόζει την Συνθήκη της Λωζάννης και ποιος ακολουθεί μία μειονοτική πολιτική, η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ευελπιστούμε ότι η αδήριτη αυτή αλήθεια των αριθμών θα αποτελέσει εφαλτήριο ώστε η Τουρκία να αναλογισθεί επιτέλους τις ευθύνες που της αναλογούν στον τομέα της μειονοτικής πολιτικής.
Καλούμε την Τουρκία αντί να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να βάλει τάξη στα του οίκου της και να εφαρμόσει πολιτικές, οι οποίες θα δώσουν ξανά πνοή και δυναμισμό στην εκεί Ελληνική Μειονότητα
».

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου