Πολύ ενδιαφέροντα ευρήματα είχε η δημοσκόπηση για το Ευρωβαρόμετρο που δημοσιεύτηκε εχθές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου διεξήχθη από τις 12 Οκτωβρίου ως τις 7 Νοεμβρίου στις 27 χώρες μέλη της Ένωσης. 26.443 Ευρωπαίοι πολίτες ερωτήθηκαν και οι απόψεις τους για διάφορα θέματα είναι κάποιες φορές εκ διαμέτρου αντίθετες.
Από τις 27 χώρες, στις 24 χώρες καταγράφεται θετική άποψη για την υποστήριξη της Ουκρανίας από την ΕΕ σε ποσοστό άνω του 50%, ενώ 3 χώρες καταγράφουν ποσοστά μικρότερα του 50%. Αυτές είναι η Σλοβακία με 49%, η Ελλάδα με 48% και η Βουλγαρία με 48%.
Στην ερώτηση για την υποστήριξη των δράσεων που πραγματοποιεί η ΕΕ στον πόλεμο στην Ουκρανία (επιβολή κυρώσεων στη Ρωσία, αποστολή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία και παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία), οι 23 χώρες δηλώνουν υπέρ σε ποσοστό άνω του 50%, ενώ 4 χώρες υποστηρίζουν την ΕΕ με ποσοστά χαμηλότερα του 50%, δηλαδή είναι αντίθετες. Αυτές είναι η Βουλγαρία με 49%, η Κύπρος με 48%, η Σλοβακία με 47% και η Ελλάδα με 46%.
Στην ερώτηση για το πόσο ικανοποιημένοι είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες για την συνεργασία μεταξύ των Ευρωπαϊκών κρατών στην αντιμετώπιση των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, 7 χώρες δηλώνουν πως δεν είναι ικανοποιημένες. Η χειρότερη επίδοση ικανοποίησης καταγράφεται στην Ελλάδα με μόλις 34% ικανοποίηση. Ακολουθούν η Κύπρος με 40%, η Βουλγαρία με 41%, η Σλοβακία με 41%, η Σλοβενία με 48%, η Γερμανία με 48% και η Εσθονία με 49%.
Η Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, είναι οι δύο τομείς που οι Ευρωπαίοι πολίτες θέλουν να προστατευτούν περισσότερο εντός της Ένωσης.
Μπορεί οι Έλληνες να σημειώνουν από τα χαμηλότερα ποσοστά σε σχέση με το εάν η χώρα ωφελήθηκε ή όχι από την συμμετοχή της στην ΕΕ, το 65% των Ελλήνων είναι το πέμπτο χαμηλότερο ποσοστό. Ακολουθούν οι Γάλλοι με 63%, οι Ιταλοί με 61%, οι Βούλγαροι με 60% και οι Αυστριακοί με 55%.
Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ενδιαφέρουσα έρευνα ΕΔΩ.
Για μια ακόμη φορά γίνεται φανερό πως τα συμφέροντα των χωρών εντός της Ένωσης διαφέρουν κατά πολύ, όπως διαφέρουν κατά πολύ και οι απόψεις των Ευρωπαίων πολιτών για μια σειρά θεμάτων, ιδίως με το Ουκρανικό και τον τρόπο που το χειρίστηκαν οι κυβερνώντες και η ΕΕ. Φυσικά τα πιστεύω των πολιτών δεν πρόκειται να εισακουστούν, καθώς είναι αντίθετα στα πιστεύω της καλοπληρωμένης ελίτ των Βρυξελλών, που ενεργεί με τρόπο που είναι αδύνατο να κατανοηθεί από τους πολίτες των χωρών της Ένωσης, πάντοτε «για το καλό τους» ασχέτως εάν η ενεργειακή ακρίβεια έχει τινάξει στον αέρα τον οικογενειακό προϋπολογισμό των Ευρωπαίων βιοπαλαιστών.
Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου