Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Washington Examiner: «κακοήθης καρκίνος» ο Ερντογάν

Ένα άκρως επικριτικό άρθρο κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημοσιεύτηκε από τον Washington Examiner, όπου ο Πρόεδρος της Τουρκίας στολίζεται με πολλά κοσμητικά επίθετα.


Στο δημοσίευμα του Washington Examiner αναφέρεται ότι, εάν είναι αλήθεια ότι η Τουρκία έχει επικηρύξει με 500.000 δολάρια τον μπασκετμπολίστα Enes Kanter Freedom, οι ΗΠΑ θα πρέπει να επιβάλουν αυστηρές κυρώσεις κατά της Τουρκίας.

Η μόνη προσβολή που έκανε ο Καντέρ προς την Τουρκία είναι ότι είχε το θράσος να επικρίνει τον αυταρχικό ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει η Washington Examiner.

Ο Ερντογάν είναι ένας κακοήθης καρκίνος στην παγκόσμια εξωτερική πολιτική, υπό τον οποίο η Τουρκία ήδη στήνει πολλαπλά εμπόδια προς τη διεθνή αρμονία, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο.

Διπλωματικά, εμποδίζει τη Σουηδία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Στρατιωτικά, διεξήγαγε δολοφονικές επιθέσεις στη Συρία. Και αυτό είναι μόνο ένα δείγμα των άθλιων πράξεων της Τουρκίας, μερικές από τις οποίες μας ωθούν στην άποψη ότι η Τουρκία θα πρέπει να αποβληθεί από το ΝΑΤΟ, τονίζεται στο δημοσίευμα.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν θα πρέπει να ανακοινώσει ότι επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία λόγω μιας σειράς ζητημάτων, των οποίων η επικήρυξη με 500.000 του Ενές Καντέρ Φρίντομ, είναι απλώς η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, τονίζει ο Washington Examiner.

Παρά την Τουρκική του καταγωγή, ο Enes Kanter Freedom είναι πολίτης των ΗΠΑ, έχοντας αποδείξει τον σεβασμό και τη σοβαρότητα που απαιτείται για να πολιτογραφηθεί. Ως εκ τούτου, αξίζει την πλήρη προστασία της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Εάν η Τουρκία θέλει τη σύλληψή του επειδή τόλμησε να επικρίνει τον αξιοθρήνητο και υπερευαίσθητο δικτάτορά της, θα πρέπει να ακολουθήσει το Διεθνές Δίκαιο και να ζητήσει από τις ΗΠΑ να εκδώσουν την Καντές, αναφέρεται στο άρθρο.

Το δημοσίευμα καταλήγει χαρακτηριστικά: Ο Μπάιντεν θα πρέπει να καταστήσει σαφές ότι όποιος ενθαρρύνει τέτοια αδικία (σ.σ. επικήρυξη) εναντίον ενός πολίτη των ΗΠΑ, ειδικά σε Αμερικανικό έδαφος, θα λάβει οργισμένη, ψυχρή και τιμωρητική απάντηση. Εάν ο Μπάιντεν δεν υπερασπιστεί τον Ενές Καντές Φρίντομ από τους μοχθηρούς ξένους κακοποιούς, τότε γιατί βρίσκεται ακόμη και στο Οβάλ Γραφείο;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου