Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023

Η Ρωσία ανατρέπει τα στρατιωτικο-βιολογικά προγράμματα των ΗΠΑ στην Ουκρανία

Το Πεντάγωνο σπεύδει να μεταφέρει όλα τα επικίνδυνα ημιτελή ερευνητικά του προγράμματα από την Ουκρανία σε χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης.


Οι ύποπτες μπίζνες των Αμερικανών στην Ουκρανία αναφορικά με έρευνα σε αμφιβόλου αξιοπιστίας βιολογικά και χημικά εργαστήρια, για επικίνδυνους ιούς ικανούς να καταστρέψουν την ανθρωπότητα, είχε θορυβήσει τη Ρωσία. Οι δραστηριότητες των Αμερικανών, αποτέλεσαν εν μέρει αφορμή για τη Ρωσία ώστε να εισβάλει στην Ουκρανία, καθώς η Ρωσία δεν μπορούσε να ανεχτεί να γίνεται έρευνα για επικίνδυνους ιούς και ίσως για βιολογικά όπλα, δίπλα στα σύνορά της.

Θυμίζουμε το εκπληκτικό ρεπορτάζ της Daily Mail του περασμένου Απριλίου για τα προγράμματα ανάπτυξης βιολογικών όπλων στην Ουκρανία που χρηματοδοτούσαν οι Αμερικανοί, με τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του Τζο Μπάιντεν, να έχει ενεργό συμμετοχή σε βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας.
Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα του CosmoStatus ΕΔΩ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρωσικού πρακτορείου TASS, ο Αρχηγός των Ρωσικών Στρατευμάτων Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Προστασίας Igor Kirillov δήλωσε ότι χάρη στην επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, διακόπηκαν τα Αμερικανικά στρατιωτικο-βιολογικά προγράμματα που διεξάγονταν στο έδαφος της Ουκρανίας.

Έτσι, το Αμερικανικό Πεντάγωνο σπεύδει να μεταφέρει όλα τα ημιτελή ερευνητικά του προγράμματα από την Ουκρανία σε χώρες της Κεντρικής Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης. Ταυτόχρονα, εντείνει τη συνεργασία του με χώρες της Αφρικής και Ασιατικές χώρες του Ειρηνικού όπως η Κένυα, η Σιγκαπούρη και η Ταϊλάνδη.

Πριν από λίγο καιρό, το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας είχε αποκαλύψει τα ονόματα των συμμετεχόντων στα στρατιωτικο-βιολογικά προγράμματα, μεταξύ των οποίων είναι μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, το επιτελείο του Πενταγώνου και οι εργολάβοι του.

«Από τις αναφορές του DTRA (Οργανισμός Μείωσης Αμυντικών Απειλών), λάβαμε νέες πληροφορίες για βασικά πρόσωπα των λεγόμενων Ουκρανικών έργων που παρέμειναν στη σκιά μέχρι τώρα.
Μεταξύ αυτών είναι η Karen Saylors, εκτελεστική διευθύντρια της Labyrinth Global Health και πρώην διευθύντρια της Metabiota στην Κεντρική Αφρική. Από το 2016, η Saylors εργάστηκε στην Ουκρανία ως επικεφαλής σύμβουλος για το έργο UP-10 που επικεντρώθηκε στη μελέτη της εξάπλωσης της Αφρικανικής πανώλης των χοίρων.
Επίσης, είναι ο Colin Johnson, υπάλληλος του Tennessee State University και διευθυντής του Host-Pathogen Interactions Institute. Ως επόπτης του έργου UP-8 για τη μελέτη των περιοχών των παραγόντων αιμορραγικού πυρετού Κριμαίας-Κονγκό και των ιών Hanta στην Ουκρανία, ο Johnson ήταν υπεύθυνος για τη διαδικασία λήψης βιολογικών δειγμάτων από το Ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό και εξασφάλισε την αλληλεπίδραση των Αμερικανών πελατών με το Κέντρο Δημόσιας Υγείας του Ουκρανικού Υπουργείου Υγείας.
Επίσης, ο Lewis Von Thaer, πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής της Battelle, ενός μεγάλου εργολάβου για το Πεντάγωνο και του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ. Από το 2003, η εταιρεία επέβλεπε ερευνητικά έργα σε Ουκρανικό έδαφος που σχετίζονται με ζωονοσογόνες λοιμώξεις
» δήλωσε ο Igor Kirillov.

Όλα τα υλικά / στοιχεία που βρίσκονται πλέον στα χέρια των Ρώσων, θα παραδοθούν στην Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας για τη λήψη μέτρων για την προσαγωγή των ενόχων στη δικαιοσύνη, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου