Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2023

Σκούρα τα έχουν βρει οι Σκοπιανοί με την Βουλγαρία

Η ΕΕ θα πρέπει να σεβαστεί την «Μακεδονική» άποψη καθώς το πρόβλημα με την Βουλγαρία απειλεί την εθνική αυτοδιάθεση της Βόρειας Μακεδονίας, λένε οι βουλευτές της χώρας!


Ο βουλευτής του VMRO και Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου για την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση Aleksandar Nikoloski, ζητά από την ΕΕ να «νουθετήσει» την Βουλγαρία, ώστε η Βόρεια Μακεδονία να ενταχθεί στην ΕΕ με τους δικούς της όρους, χωρίς να έχουν εκπληρωθεί οι προϋποθέσεις που έχει θέσει η Βουλγαρία, προβάλλοντας αστείες δικαιολογίες.

«Θα ήθελα να αναφερθώ μόνο σε δύο πράγματα. Καταρχάς, έγινε πολύς λόγος για το κράτος δικαίου και την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της διαφθοράς και δυστυχώς, νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα που έχει συζητηθεί εδώ και τρεις δεκαετίες και εδώ στη Βουλή και στη Μακεδονική κοινωνία αλλά δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Αν κάτι ανησυχεί τώρα τους πολίτες και είναι αφορμή να σκεφτούν να φύγουν από τη χώρα, νομίζω ότι αυτή τη στιγμή ο πιο σημαντικός λόγος είναι η πολύ διαδεδομένη διαφθορά και εγκληματικότητα, που δεν είναι μόνο σε υψηλό επίπεδο, αλλά δυστυχώς έχει μειωθεί στο χαμηλότερο δυνατό επίπεδο. Δεν υπάρχει θεσμός, δεν υπάρχει τομέας όπου αντί για τους κανόνες ή τους νόμους ή τις καλές πρακτικές που διέπουν, υπάρχουν πρότυπα που σχετίζονται με το προσωπικό όφελος ορισμένων υπαλλήλων που εργάζονται εκεί» είπε ο Aleksandar Nikoloski.

Ο Νικόλοσκι πρόσθεσε ότι η διαφθορά και το έγκλημα είναι οι κύριοι λόγοι που κάνει του πολίτες της χώρας να θέλουν να μεταναστεύσουν και όχι η οικονομία.

Αυτοί οι δύο λόγοι αρκούν για να μην επιτραπεί η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ. Το έχουν αντιληφθεί στα Σκόπια ή όχι;

«Το δεύτερο πράγμα που θέλω να αναφέρω, το οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά, σχετίζεται με τους πρόσθετους όρους που τίθενται πάντα για τη «Μακεδονία». Μιλάμε για αλλαγή ονόματος, μιλάμε για τους όρους που έθεσε η Βουλγαρία. Υπάρχει η αίσθηση ότι είναι μια διαδικασία που δεν θα τελειώσει ποτέ. Θα χρησιμοποιήσω έναν παραλληλισμό, ακόμη κι αν δεν είναι απολύτως κατάλληλος. Η Σουηδία προσπαθεί να γίνει μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και υπάρχει μια προϋπόθεση από άλλη χώρα μέλος της συμμαχίας του ΝΑΤΟ, της Τουρκίας. Και νομίζω ότι ο πρωθυπουργός της Σουηδίας έκανε μια πολύ εύστοχη δήλωση αυτές τις μέρες, λέγοντας ότι υπάρχουν πράγματα που μπορούν να κάνουν, αλλά υπάρχουν πράγματα που δεν μπορούν να κάνουν, επειδή είναι ενάντια στις αξίες τους. Και προς αυτή την κατεύθυνση, νομίζω ότι η γνώμη της πλειοψηφίας, πάνω απ' όλα του «Μακεδονικού» λαού, πρέπει να γίνει σεβαστή, γιατί τα θέματα που σχετίζονται με τη Βουλγαρία επηρεάζουν άμεσα την αυτοδιάθεση του «Μακεδονικού» λαού, υπάρχουν πράγματα που ο λαός απλά θεωρεί ότι δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά» κατέληξε ο βουλευτής.

Δυστυχώς για τον βουλευτή από τα Σκόπια, η σύγκριση της περίπτωσης της χώρας του με την Σουηδία και την Φινλανδία είναι άστοχη.

Οι δύο Σκανδιναβικές χώρες υποχρεώνονται να παραβούν τις αξίες τους και τους νόμους τους για να ικανοποιήσουν τις παράλογες απαιτήσεις της αυταρχικής Τουρκίας, το νεο-οθωμανικού δόγματος και του δόγματος του παζαριού. Η Βαρντάρσκα, που αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα ως Βόρεια Μακεδονία, αποτελεί ένα δημιούργημα του Τίτο, που έκλεψε την Ιστορία της Ελλάδας και της Βουλγαρίας και βάφτισε τη γλώσσα της «Μακεδονική» ενώ πρόκειται για βουλγαρικό ιδίωμα. Το 30% των πολιτών της χώρας είναι Αλβανοί που μιλάνε Αλβανικά, το άλλο 30-40% είναι Σερβικής καταγωγής, το άλλο 20-30% είναι Βουλγαρικής καταγωγής, ενώ το 10% που ήταν Έλληνες, με αριστουργηματικό τρόπο έχει εξαφανιστεί, όπως εξαφανίστηκαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας από την Τουρκία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από Republika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου