Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023

Μόλις στο 21% οι απελάσεις από την ΕΕ όσων δεν δικαιούνται να παραμείνουν

Από τη μια η ΕΕ ζητά περισσότερες απελάσεις, από την άλλη ζητά περισσότερη νόμιμη μετανάστευση!


Η Ευρωπαϊκή Ένωση ζητά από τις χώρες να αυξήσουν τις απελάσεις όσων αλλοδαπών δεν έλαβαν άδεια παραμονής εντός της Ένωσης. Μόλις το 21% όσων η αίτηση για παραμονή απορρίφθηκε, τελικά απελάθηκαν.

«Πέρυσι είχαμε ποσοστό επιστροφής μόνο 21% εκείνων που δεν δικαιούνται να μείνουν, εκείνων που δεν χρειάζονται διεθνή προστασία. Και όταν αποτυγχάνουμε να επιστρέψουμε ανθρώπους, αυτό εμποδίζει το σύστημά μας και διαβρώνει την εμπιστοσύνη. Για να προστατεύσουμε το δικαίωμα αίτησης ασύλου, πρέπει να δείξουμε ότι αντιμετωπίζουμε κατάλληλα όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για διεθνή προστασία» είπε η Ylva Johansson, επίτροπος Εσωτερικών της ΕΕ.

Πολλοί μετανάστες φτάνουν στην Ευρώπη λόγω της κακής φύλαξης των συνόρων και της άρνησης των Βρυξελλών να υποστηρίξουν την πολιτική των χωρών που υποστηρίζουν την ενίσχυση του μεταναστευτικού συστήματος της Ευρώπης.

Το αριστερό φιλελεύθερο κατεστημένο της Ευρώπης ανησυχεί για το αυξανόμενο αντιμεταναστευτικό αίσθημα, που έφερε στην εξουσία συντηρητικές κυβερνήσεις όπως στη Σουηδία και την Ιταλία. Αντί όμως να ακούσει τους Ευρωπαίους πολίτες, προσπαθεί να επιβάλει τις περίεργες απόψεις τους, που εντείνουν το πρόβλημα.

Η Ylva Johansson δεν λέει ότι η ΕΕ θα πρέπει να επιβραδύνει τη μετανάστευση, αλλά αντιθέτως υποστηρίζει ότι το μπλοκ χρειάζεται περισσότερη νόμιμη μετανάστευση, ενώ θα πρέπει να απελαύνει τους μετανάστες που θεωρούνται προβληματικοί ή ακατάλληλοι για διαμονή στην Ευρώπη.

Ένα βασικό πρόβλημα για τις απελάσεις είναι οι χώρες προέλευσης των παράνομων μεταναστών που αρνούνται να δεχτούν πίσω τους πολίτες τους.

«Χρειαζόμαστε καλύτερη συνεργασία με τις τρίτες χώρες για να βελτιωθούν οι δείκτες και βελτιωνόμαστε σε αρκετές από τις τρίτες χώρες, βλέπουμε καλύτερη συνεργασία και αυξάνουμε τις επιστροφές. Αλλά μπορούμε να βελτιωθούμε και από την πλευρά μας, οι χώρες μέλη και μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις υπηρεσίες μας. Και όλοι γνωρίζετε ότι χρειαζόμαστε την μετανάστευση, αλλά θα πρέπει να γίνεται νόμιμα και με τάξη» είπε η Ylva Johansson.

Η Ylva Johansson το 2020 είχε υποστηρίξει ότι «χρειαζόμαστε λιγότερους παράνομους μετανάστες και περισσότερους νόμιμους. Γι’ αυτό θα πρέπει να επικεντρωθούμε στις νόμιμες οδούς για τους μετανάστες που θα συνεισφέρουν στην οικονομία μας και για τους πρόσφυγες που χρειάζονται προστασία».

Δυστυχώς, τα στοιχεία που τα Ελληνικά ΜΜΕ αρνούνται να παρουσιάσουν στους Έλληνες από φόβο μήπως και κανένας ακραίος φιλελέφτ τους κατηγορήσει ως ξενοφοβικούς ή ρατσιστές, δείχνουν ότι πολλοί από τους μετανάστες από την Αφρική και την Μέση Ανατολή που έφτασαν στην Ευρώπη παράνομα την τελευταία δεκαετία, αποτελούν πηγή εγκλημάτων, φτώχειας και σε κάποιες περιπτώσεις τρομοκρατίας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν παραδέχτηκε πέρυσι ότι τα μισά εγκλήματα στο Παρίσι έχουν διαπραχθεί από ξένους, ενώ κάποιοι ειδικοί πιστεύουν ότι το ποσοστό είναι μεγαλύτερο. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στην Γερμανία, την Σουηδία, την Ισπανία, την Ελβετία και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Το πρόβλημα δεν είναι ρατσιστικό ή ξενοφοβικό. Μακριά από εμάς ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Το πρόβλημα βρίσκεται στη νομιμότητα και στην αντοχή κάθε χώρας για συγκεκριμένο αριθμό μεταναστών. Πρέπει να υπάρξει ποσόστωση.

Τα στοιχεία όμως που παρουσιάζονται και ταυτόχρονα αποκρύπτονται από το ευρώ κοινό, δείχνουν πως οι άνθρωποι που φτάνουν παράνομα στην Ευρώπη και ανήκουν σε διαφορετική κουλτούρα / πολιτισμό από τον Ευρωπαϊκό, συμπεριλαμβανομένης και της θρησκείας, δεν ενσωματώνονται στην Ευρωπαϊκή κοινωνία, τα ήθη και τον τρόπο ζωής. Αντίθετα, προσπαθούν να επιβάλλουν τον δικό τους τρόπο ζωής, τον δικό τους πολιτισμό (όποιος κι αν είναι αυτός), τα δικά τους ήθη και έθιμα, στην Ευρώπη. Το χειρότερο είναι ότι υπάρχουν και πολλοί πρόθυμοι Ευρωπαίοι άρχοντες, που προτρέπουν τους Ευρωπαίους να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις των παράνομων μεταναστών, αντί να απαιτήσουν από τους παράνομους μετανάστες να προσαρμοστούν ή να εγκαταλείψουν την Ευρώπη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link

Με πληροφορίες από τα Euractiv και RMX News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου