Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Η Πολωνία σχεδιάζει να προμηθεύσει με MiG-29 την Ουκρανία σε 4-6 εβδομάδες

Η Πολωνία εμφανίζεται έτοιμη να παραχωρήσει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία.

Ο Πρωθυπουργός τη Πολωνίας Mateusz Morawiecki είχε δηλώσει στις 17 Φεβρουαρίου ότι η Βαρσοβία ήταν έτοιμη να στείλει μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 στην Ουκρανία, αλλά μόνο ως μέρος ενός συνασπισμού με άλλες χώρες του ΝΑΤΟ.

Ο Πολωνός πρωθυπουργός επανέλαβε σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ότι η Πολωνία σχεδιάζει να προμηθεύσει με τα δικά της μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 την Ουκρανία εντός των επόμενων τεσσάρων έως έξι εβδομάδων, αναφέρεται σε δημοσίευμα του Ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

«Μπορεί να συμβεί μέσα στις επόμενες τέσσερις έως έξι εβδομάδες» είπε όταν ρωτήθηκε πότε θα μπορούσαν να παραδοθούν τα αεροσκάφη στην Ουκρανία.

Η Πολωνία διαθέτει 28 Σοβιετικής προέλευσης αεροσκάφη τύπου MiG-29 αναπτυγμένα στην αεροπορική βάση της πόλης Malbork. Η Βαρσοβία δεν έχει ακόμη αποκαλύψει πόσα MiG-29 σχεδιάζει να στείλει στο Κίεβο.

Η Πολωνία ανακοίνωσε στις αρχές του 2023 ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα μαμούθ, αξίας 32 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο για το 2023. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η απόκτηση άνω των 500 Αμερικανικών αρμάτων μάχης Μ1 Abrams και Κορεατικών Κ2 Black Panther, 200 αυτοκινούμενων όπλων, 500 πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, 96 επιθετικών ελικοπτέρων Boeing AH-64E Apache, 48 μαχητικών αεροσκαφών F-16, ενώ ξεκίνησε η παραλαβή των 32 μαχητικών F-35. Από τους Νοτιοκορεάτες παρήγγειλε επίσης 48 επιθετικά αεροσκάφη FA-50, εφάμιλλα των F-16. Το Πολεμικό Ναυτικό της Πολωνίας έχει παραγγείλει 2 πλοία ηλεκτρονικού πολέμου από τη Σουηδία και 3 φρεγάτες από τη Βρετανία. Και όλα αυτά, επειδή η Πολωνία φοβάται μη τυχόν και της επιτεθεί η Ρωσία…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου