Δευτέρα, 1 Αυγούστου 2016

Ξυπνάει η Γερμανία; Να επιλέγουν υπηκοότητα οι Γερμανοί πολίτες Τουρκικής καταγωγής προτείνει Υφυπουργός

Την αναθεώρηση της νομοθεσίας περί ιθαγένειας ζητά για τους πολίτες Τουρκικής καταγωγής ο Υφυπουργός Οικονομικών και μέλος του Προεδρείου των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Γενς Σπαν, συμμετέχοντας στη μεγάλη συζήτηση που έχει ανοίξει στη Γερμανία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Οι δηλώσεις του Γενς Σπαν έγιναν ενόψει των διαδηλώσεων υπέρ και κατά του Τούρκου Προέδρου στην Κολωνία, όπου απαγορεύτηκε να λάβουν μέρος Τούρκοι πολιτικοί και απαγορεύτηκε να μιλήσει στο πλήθος μέσω βιντεοκάμερας ο Ταγίπ Ερντογάν. Οι Τούρκοι που συγκεντρώθηκαν υπολογίζεται πως έφτασαν τις 50.000.

«Αν κάποιος ζει εδώ και απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα, αλλά θέλει να ασχολείται με τις υποθέσεις της εσωτερικής Τουρκικής πολιτικής, τότε θα πρέπει να το κάνει στην Τουρκία», δήλωσε ο Γενς Σπαν στην εφημερίδα Welt am Sonntag. 


Επίσης πρότεινε οι νέοι Γερμανο-τούρκοι να επιλέγουν στα 23 τους χρόνια αν επιθυμούν να διατηρήσουν την Γερμανική ή την Τουρκική υπηκοότητα.

Ο Γερμανός Υφυπουργός Οικονομικών χαρακτηρίζει επίσης «απαράδεκτες» τις απειλές που δέχονται οργανώσεις αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν ή των Αλεβιτών στην Γερμανία και τονίζει ότι θα πρέπει τα Τουρκικά τζαμιά που βρίσκονται στη χώρα να αναρωτηθούν αν το αντικείμενό τους είναι η θρησκεία ή το Τουρκικό κράτος.

Προφανώς τα τουλάχιστον 3.000.000 Τούρκων που ζουν στην Γερμανία τήρησαν κατά γράμμα τις προτροπές του Ταγίπ Ερντογάν, που το 2008 τους είχε ζητήσει να μάθουν Γερμανικά, αλλά παράλληλα να διατηρήσουν την εθνική τους ταυτότητα και συνείδηση και να μην αφομοιωθούν. 


Τα προβλήματα άρχισαν να γίνονται έντονα στη Γερμανία, που θερίζει τους καρπούς της διαχρονικής πολιτικής χαϊδέματος της Τουρκίας…


Με πληροφορίες από τα protothema και dw

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου