Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Οι ΗΠΑ δεν θέλουν κέντρα φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Κρήτη

Την αντίδραση των ΗΠΑ προκάλεσαν οι πληροφορίες για δημιουργία κέντρων φύλαξης και φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του e-kriti.gr  που προέρχονται από ανώτερες στρατιωτικές πηγές, οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την έλευση προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Κρήτη, λόγω της σημαντικής γεωστρατηγικής θέσης που έχει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και κυρίως, λόγω της ύπαρξης και λειτουργίας της Βάσης της Σούδας.

Το θέμα συζητήθηκε το περασμένο Σάββατο και σε κοινωνική εκδήλωση στον Πειραιά, παρουσία ξένων στρατιωτικών ακολούθων.

Οι Αμερικανοί και το ΝΑΤΟ θεωρούν ότι η παρουσία προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Κρήτη θα θέσει σε κίνδυνο τη Βάση, καθώς θα μπορούσε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα από επίδοξους τρομοκράτες, που θα διεισδύσουν ως πρόσφυγες στο νησί.


Μάλιστα, η Ιταλική εφημερίδα La Stampa αποκάλυψε πως οι Ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας ανακάλυψαν πλαστά διαβατήρια σε κέντρα κράτησης - φύλαξης προσφύγων και παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα. Τα διαβατήρια αυτά εικάζεται πως προορίζονταν για μέλη του Ισλαμικού Κράτους που πέρασαν σε Ευρωπαϊκό έδαφος σαν πρόσφυγες, με άγνωστο σκοπό.

 
Οι ΗΠΑ φέρονται να επιθυμούν και την αντικατάσταση του Αναπληρωτή Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, τον οποίο θεωρούν ως τον κύριο υπεύθυνο για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα στην Ελλάδα.

Το επόμενο χρονικό διάστημα θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμο για τις αποφάσεις που θα ληφθούν. Πάντως στην περίπτωση που οι Αμερικανοί θέσουν βέτο, τότε θα δημιουργηθούν νέα δεδομένα, τα οποία πιθανώς να επηρεάσουν και τον σχεδιασμό της Γερμανίας στο προσφυγικό πρόβλημα της Ευρώπης.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόθεση της Γερμανίας είναι να δημιουργηθεί στην Κρήτη ένα κέντρο ασύλου, το οποίο θα εξετάζει τις περιπτώσεις χορήγησης ασύλου στους πρόσφυγες που θα επαναπροωθούνται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη, από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, κυρίως από τη Γερμανία, στο πλαίσιο της συνθήκης Δουβλίνο 3.



Διαβάστε επίσης:

Ξεφορτώνεται στην Κρήτη 3000 πρόσφυγες η Γερμανία

Σχεδιάζονται νέες μόνιμες εγκαταστάσεις για πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στην ηπειρωτική Ελλάδα

Μόνο 1 στους 4 αλλοδαπούς που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα είναι πρόσφυγας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου