Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

Οι απαντήσεις του DNA για τα επιμήκη κρανία του Περού

Οι νέες έρευνες DNA στα περίεργα επιμήκη κρανία, ηλικίας 2.000 ετών, που βρέθηκαν στο Παράκας του Περού, που κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι εξωγήινων, προκάλεσαν περισσότερες απορίες για την προέλευσή τους.

Τα κρανία τάραξαν τα νερά το 2014 όταν ένας γενετιστής ανέλαβε να κάνει προκαταρκτική εξέταση DNA και ανακοίνωσε «άγνωστα» αποτελέσματα.
Βρήκε ότι είχαν μιτοχονδριακό DNA «με μεταλλάξεις άγνωστες σε οποιοδήποτε άνθρωπο, πρωτεύον θηλαστικό ή ζώο μέχρι στιγμής».



Σύμφωνα με ανάλυση του 2015, το μιτοχονδριακό γονιδίωμα των κρανίων περιείχε πρωτοφανείς μεταλλάξεις, που δεν παρατηρούνται κανονικά, στους ανθρώπους, στα πρωτεύοντα θηλαστικά αλλά και σε οποιοδήποτε γνωστό ζώο μέχρι στιγμής.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτές οι διαφοροποιήσεις υποδηλώνουν την ύπαρξη ενός άγνωστο είδους ανθρώπου, που απέχει κατά πολύ από τους πρόγονους του σύγχρονου ανθρώπου.

Οι ερευνητές θεωρούν πως αυτό το άγνωστο είδος ήταν τόσο διαφορετικό σε γενετικό επίπεδο, που πιθανόν να μην μπορούσε να αναμιχθεί με άλλα είδη ανθρώπων.

Το 2015 ειπώθηκε πως ο κρανιακός όγκος των ευρημάτων, είναι κατά 25% μεγαλύτερος από αυτόν των συνηθισμένων ανθρώπινων κρανίων και το βάρος τους μπορεί να ξεπερνάει τα φυσιολογικά κρανία κατά ποσοστό της τάξεως του 60%.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα αποτελέσματα είναι αμφιλεγόμενα, οδηγώντας σε περαιτέρω υποθέσεις για την άγνωστη καταγωγή των ανθρώπων με αυτά τα κρανία.

Αυτό που υποστηρίζουν οι επιστήμονες είναι ότι τα κρανία ανήκουν σε ανθρώπους ενός πολιτισμού που τα επιμήκυνε από νεαρή ηλικία. Η επιμήκυνση γινόταν με το να δένουν το κεφάλι σφιχτά ανάμεσα σε δύο ξύλινες πλάκες ή με ύφασμα.

Ωστόσο, πάντα κινούσαν το ενδιαφέρον των οπαδών των θεωριών συνωμοσίας σχετικά με τους εξωγήινους, αφού τα κρανία έμοιαζαν με μυθολογικές αφηγήσεις για εξωγήινους ή ουράνιους επισκέπτες.



Οι νέες έρευνες στα κρανία που έγινα το 2016, αν και δεν υποστηρίζουν την εξωγήινη θεωρία, έχουν προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με το πώς και από ποιους αποικίστηκε στην αρχαιότητα η Αμερική.

Τα δείγματα DNA πάρθηκαν από τρίχες και σκόνη των οστών και στάλθηκαν σε τρία διαφορετικά εργαστήρια στον Καναδά και σε δύο στις ΗΠΑ. Στους γενετιστές ειπώθηκε ότι ήταν δείγματα από μια αρχαία μούμια, για να αποφευχθούν πιθανές προκαταλήψεις.

Και εδώ ήρθε η μεγάλη αποκάλυψη.

Τα κρανία έχουν καταγωγή Ευρωπαϊκή και από τη Μέση Ανατολή! Έτσι προκλήθηκαν απορίες μεταξύ εκείνων που δεν διάβασαν ποτέ Πλάτωνα ή Πλούταρχο (στους οποίους περιγράφεται το ταξίδι στη μεγάλη ήπειρο πέρα από τις Ηράκλειες Στήλες), σχετικά με το πώς άνθρωποι ταξίδεψαν από την Ευρώπη στην Αμερική, αφού είναι τουλάχιστον 2.000 ετών.

Βεβαίως οι Έλληνες είχαν πλοία ικανά για τέτοια ταξίδια από τη μυκηναϊκή εποχή. Ας μην ξεχνάμε ότι τα καράβια με τα οποία έφτασε ο Κολόμβος στην Αμερική δεν ήταν μεγαλύτερα από καΐκια.

Αλλά βεβαίως όταν οι «ειδικοί» αγνοούν τα Ελληνικά κείμενα, τις Ελληνικές παραδόσεις και την Ελληνική ναυσιπλοΐα της αρχαιότητας, εξαιτίας της άγνοιάς τους ή γιατί αρνούνται να δεχτούν πως πίσω και από το πρώτο ταξίδι στην Αμερική ήταν και πάλι οι Έλληνες, απορούν.

Ότι επίσης τα κρανία έχουν προέλευση από Μέση Ανατολή και Ευρώπη είναι σαν να φωτογραφίζεται συγκεκριμένη περιοχή στον χάρτη, δηλαδή η δική μας περιοχή, αφού είμαστε η μόνη Ευρωπαϊκή χώρα που ακουμπά στη Μέση Ανατολή.

Ωστόσο, εδώ ξεκινά ακόμα ένα μεγαλύτερο μυστήριο.
Ποιοι ήταν αυτοί οι κατά τα δείγματα DNA Ευρωπαίοι – Μεσανατολίτες άνθρωποι;
Από ποιο αρχαίο έθνος ή φυλή κατάγονται;
Γιατί είχαν το έθιμο της επιμήκυνσης των κρανίων τους;
Γιατί μετανάστευσαν στη νότια Αμερική;



Τα κρανία βρέθηκαν στο Παράκας, στην επαρχία Πίσκο, στη νότια ακτή του Περού.
Περίπου 300 από αυτά τα κρανία βρέθηκαν από τον Περουβιανό αρχαιολόγο Χούλιο Τέλο το 1928 σε ένα περίτεχνο νεκροταφείο.

Είναι γνωστό πως οι περισσότερες περιπτώσεις τέτοιων παράξενων αναλογιών σε ανθρώπινα κρανία, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτισμικών πρακτικών παραμόρφωσης των κρανίων, που συνήθως λαβαίνει χώρα κατά την βρεφική ηλικία, όταν τα οστά του κρανίου είναι εύπλαστα.

Συνήθως η επιμήκυνση επιτυγχάνεται δένοντας το κρανία ανάμεσα σε δύο ξύλινες πλάκες. Η παραμόρφωση αυτή όμως δεν μεταβάλει τον όγκο του κρανίου, ή το βάρος του, αλλά μόνο το σχήμα.

Επιμήκη κρανία, δεν έχουν βρεθεί μόνο στην Λατινική Αμερική, αλλά και στην Ευρασία. Αυτό ίσως να σημαίνει πως η συνήθεια της επιμήκυνσης των κρανίων να μην ήταν τοπικό έθιμο της Λατινικής Αμερικής. Μπορεί όμως να σημαίνει πως ένας προηγμένος πολιτισμός δημιουργούσε αποικίες σε όλη τη γη…


Με πληροφορίες από τα Tribune και Pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου