Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016

Αθώος ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς! Συκοφάντες το ΝΑΤΟ και τα τσιράκια του!

Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς που χαρακτηρίστηκε «χασάπης των Βαλκανίων», δικαιώθηκε στο δικαστήριο της Χάγης και αποδείχτηκε αθώος. Έγινε όμως θύμα της δυτικής προπαγάνδας, της προπαγάνδας του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που δημιούργησαν το Κόσσοβο, όπως προσπάθησαν να δημιουργήσουν και το Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι εγκληματίας πολέμου», «προκάλεσε γενοκτονία στη Βοσνία», «είναι φονιάς», «είναι ο χασάπης των Βαλκανίων». Αυτοί δεν είναι παρά μερικοί μόνο από τους δεκάδες χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν απροκάλυπτα από τα διεθνή και υποτίθεται έγκυρα μέσα ενημέρωσης της Δύσης, για τη δαιμονοποίηση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Του απολύτως δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας, μιας χώρας στην οποία περισσότερα από 20 πολιτικά κόμματα λειτουργούν απολύτως ελεύθερα σεβόμενα τους νόμους και το Σύνταγμα.

Ένας ηγέτης τον οποίον όμως οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης με «μακρύ χέρι» το ΝΑΤΟ επιθυμούσαν και κατάφεραν τελικά να τον βγάλουν από τη μέση, με απώτερο σκοπό τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Μια ενωμένη Γιουγκοσλαβία που προφανώς δεν βόλευε τα Δυτικά γεωπολιτικά σχέδια αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων.Τελικά ο «εγκληματίας πολέμου» Μιλόσεβιτς, ο οποίος σύρθηκε στο διεθνές δικαστήριο «για να πληρώσει για τη γενοκτονία στη Βοσνία», κρίθηκε αθώος από το Δικαστήριο της Χάγης, έστω και μετά θάνατον. Έτσι, δεν πρόλαβε να χαρεί την απονομή δικαιοσύνης, καθώς πέθανε στο κελί της φυλακής όπου κρατούνταν πριν από 10 χρόνια. 

Η είδηση όμως πέρασε στα «ψιλά» και δεν έπαιξε στα διεθνή δελτία ειδήσεων…


Στον Μιλόσεβιτς αναφέρθηκε ωστόσο μέσα από μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ανάλυσή του το Ron Paul Institute σχολιάζοντας τον τρόπο με τον οποίον ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας αρχικά στοχοποιήθηκε, στη συνέχεια δαιμονοποιήθηκε κι εν τέλει εξοντώθηκε από τη Δύση.

«Τα τελευταία 20 τόσα χρόνια, σχολιαστές νεοσυντηρητικοί, φιλελεύθεροι και αυθεντίες, έχουν να μας πουν σε κάθε δυνατή ευκαιρία ότι ο Μιλόσεβιτς ήταν ένας δικτάτορας και ευθύνεται για τη γενοκτονία στα Βαλκάνια τη δεκαετία του 1990. Η προπαγάνδα του ΝΑΤΟ είπε τα ίδια και σε μια άλλη περίπτωση στο Ιράκ του Σαντάμ Χουσεΐν το 2003, με αποτέλεσμα σήμερα στη χώρα να επικρατεί το χάος» τονίζεται στην ανάλυση.

Το Ron Paul Institute υπενθυμίζει και τη σπουδή του CNN να χαρακτηρίζει τη δίκη Μιλόσεβιτς ως «πιο σημαντική ακόμη και από τη Δίκη της Νυρεμβέργης», ενώ υπογραμμίζει ότι «όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τη γραμμή του ΝΑΤΟ ήταν χαρακτηρισμένος υποστηρικτής των εγκλημάτων του Μιλόσεβιτς ή και, ακόμη χειρότερα, αρνητής της γενοκτονίας».

Παρ' όλα αυτά όμως και παρά τη δημοσιότητα γύρω από τη «δίκη του αιώνα», σύντομα φάνηκε ότι η δίωξη είχε πολλά κενά. Οι μακάβριοι ισχυρισμοί από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους για γενοκτονία αποδείχθηκαν τελικά ψευδείς. Αντίθετα ο «Σλόμπο» δεν ευθυνόταν για την εθνοκάθαρση που έγινε στη Βοσνία, αλλά στην πραγματικότητα είχε εναντιωθεί.Αυτά, καλό είναι τα βλέπουν κυρίως όλοι εκείνοι που θέτουν την χώρα κάτω από «ομπρέλες» όπως του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και του ευρώ, χωρίς να ρωτάνε τον λαό. Καλύπτονται πίσω από την νίκη τους στις εκλογές και εκ του πονηρού κάνουν ό,τι θέλουν ή ό,τι τους πουν τα απ’ έξω αφεντικά τους.  

Η συμμετοχή σε αυτούς τους οργανισμούς κάνει και την χώρα μας εξίσου υπεύθυνη για τους άδικους πολέμους και τις συκοφαντίες.

Θα πρέπει επιτέλους κάποτε, χωρίς ταμπού, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς ταμπέλες προς όσους διαφωνούν με την κρατούσα άποψη, να συζητήσουμε σοβαρά για το τι συμφέρει και τι όχι την Ελλάδα. Να αναλυθούν δίκαια τα ζητήματα του ευρώ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Να καταγραφούν τα συν και τα πλην. Τι συμφέρει και τι δεν συμφέρει. Και τότε να κληθεί να αποφασίσει ο λαός με δημοψήφισμα για το εάν επιθυμεί την παραμονή στην ζώνη του ευρώ, την παραμονή στην ΕΕ και φυσικά την παραμονή στο ΝΑΤΟ ή όχι.

Με πληροφορίες από την εφημερίδα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου