Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Μετά το Αμπού Ντάμπι και ο Λίβανος ενδιαφέρεται να αγοράσει τα Ελληνικά NH-90

Τα νεοαποκτηθέντα ελικόπτερα NH-90 δεν αρέσουν στην ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η οποία ψάχνει συστηματικά να βρει αγοραστή, καθώς αποφασίστηκε να πωληθούν.

Μετά το Αμπού Ντάμπι που εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά τους, σύμφωνα με νέες πληροφορίες, για τα Ελληνικά ελικόπτερα ενδιαφέρεται σοβαρά και ο Λίβανος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Militaire ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, είχε επαφή με τον Λιβανέζο ομόλογό του στην Γαλλία, όπου βρέθηκε για χειρουργείο στο πόδι του.

Ο Λιβανέζος Υπουργός Άμυνας εξέφρασε ενδιαφέρον για την υπόθεση των ελικοπτέρων NH-90, για τα οποία ο Υπουργός επιμένει ότι πρέπει να πουληθούν.

Για να υπάρξει συμφωνία έχουμε βεβαίως ακόμη πολύ δρόμο και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτός θα καταλήξει κάπου, καθώς για την πώληση των NH-90 θα πρέπει να δοθεί άδεια και από την κατασκευάστρια εταιρεία.

Το ερώτημα είναι, αν τελικά πωληθούν τα ελικόπτερα NH-90, ο Ελληνικός Στρατός πως θα αναπληρώσει το κενό τους;

Σύμφωνα με όσα ακούγονται από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, οι μεταφορικές ανάγκες του Στρατού Ξηράς θα καλύπτονται από τα υπάρχοντα CHINOOK αλλά και από τα μεταχειρισμένα που υποτίθεται θα πάρουμε από τις ΗΠΑ, τα οποία θα έπρεπε να έχουν αρχίσει να παραλαμβάνονται από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις από τον Φεβρουάριο του 2015

Το βέβαιο είναι ότι τα ελικόπτερα NH-90 πωλούνται, όπως ακούγεται πως πωλούνται και τα F-16 block 30...
Όπως βέβαιο είναι πως ούτε MLRS ήρθανε, όπως είχε εξαγγελθεί, ούτε Chinook, ούτε βέβαια τα 400 άρματα M1A1 Abrams…



Διαβάστε ακόμη:
Τι θα γίνει με τους εξοπλισμούς; Θα γίνουν αγορές και εκσυγχρονισμοί;


2 σχόλια: