Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Σκληροί χαρακτηρισμοί Νετανιάχου - Ερντογάν

Με πολύ σκληρά κοσμητικά επίθετα στόλισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν.

Στην σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε ο Tayyip Erdogan κατά του Ισραήλ για την ψήφιση του νόμου για το «έθνος – κράτος» από το Ισραήλ, απάντησε ο Benjamin Netanyahu.

«Το πνεύμα του Χίτλερ, που οδήγησε τον κόσμο στη μεγάλη καταστροφή, αναζωπυρώθηκε μεταξύ κάποιων Ισραηλινών αξιωματούχων» είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, αναφερόμενος στον νέο νόμο.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο νέος Ισραηλινός νόμος που δηλώνει πως μόνο οι Εβραίοι έχουν το δικαίωμα στον αυτοπροσδιορισμό στο Ισραήλ, νομιμοποιεί την καταπίεση και δείχνει πως το Ισραήλ είναι ένα φασιστικό και ρατσιστικό κράτος και πρόσθεσε πως το Ισραήλ είναι κράτος τρομοκράτης επειδή επιτίθεται στους Παλαιστίνιους με πυροβολικό και άρματα μάχης.

«Αυτός ο νόμος είμαι η απόδειξη, χωρίς αμφιβολία, πως το Ισραήλ είναι το πιο Σιωνιστικό, φασιστικό και ρατσιστικό κράτος στον κόσμο» είπε ο Ερντογάν και κάλεσε τους Μουσουλμάνους, τους Χριστιανούς, τις δημοκρατικές και φιλελεύθερες χώρες και τους οργανισμούς, να κινηθούν κατά του Ισραήλ.
 

«Το γεγονός ότι ο «πρωταθλητής της δημοκρατίας», Ερντογάν, επιτίθεται στον νόμο για το έθνος – κράτος, αποτελεί το μεγαλύτερο κομπλιμέντο για τον νόμο… Η Τουρκία μετατρέπεται σε μαύρη δικτατορία... Ο Ερντογάν σφάζει Σύριους και Κούρδους και φυλακίζει χιλιάδες δικούς του ανθρώπους» απάντησε ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός.

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, η πιθανότητα να έρθουν και πάλι κοντά οι δύο χώρες, απομακρύνεται πολύ...

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Με πληροφορίες από τα Reuters, Sputnik, Haaretz, Times of Israel και Anadolu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου