Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Βουλγαρικό όχι, στα Ελληνικά F-16 block 30;

Η Βουλγαρική κυβέρνηση ζήτησε από διάφορες χώρες να της υποβάλλουν τις προσφορές τους για την απόκτηση 16 καινούριων ή μεταχειρισμένων αεροσκαφών. Φαίνεται όμως πως δεν θέλει τα Ελληνικά F-16 block 30.

Η Βουλγαρία προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τον στόλο της και να πετύχει τον στόχο του ΝΑΤΟ για διάθεση του 2% του ΑΕΠ σε εξοπλισμούς. Μέχρι σήμερα διαθέτει τα Σοβιετικής κατασκευής MiG-29, που είναι όμως σε πολύ κακή κατάσταση.

Έτσι, το Βουλγαρικό κοινοβούλιο αποφάσισε να ξοδέψει 1,08 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση 16 σύγχρονων μαχητικών, την εκπαίδευση και τριετή υποστήριξη.

Υποψήφιες χώρες για να προμηθεύσουν την Βουλγαρία με καινούρια αεροσκάφη είναι οι ΗΠΑ με τα F/A-18 Super Hornet και με τα F-16, η Σουηδία με τα Gripen C/D, η Γαλλία με τα Rafale, η Γερμανία με τα Eurofighter Tranche 3, ενώ μεταχειρισμένα αεροσκάφη θα προσφέρουν η Πορτογαλία (F-16), το Ισραήλ (F-16) και η Ιταλία (Eurofighter Tranche 1).

Οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν ως την 1 Οκτωβρίου 2018.

Όπως βλέπουμε από το δημοσίευμα του Reuters, πουθενά δεν αναφέρονται ως πιθανά προς απόκτηση τα Ελληνικά F-16 block 30. Άρα, μπορούν να αναβαθμιστούν και αυτά με τα εξαρτήματα των F-16 block 52+ που θα εκσυγχρονιστούν στο επίπεδο Viper.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου