Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Έτοιμη η Αυστρία να υπερασπιστεί τα σύνορά της εάν εφαρμοστεί η Γερμανική συμφωνία για τη μετανάστευση

Αργά εχθές Δευτέρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος συμφώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών της χώρας στην πολιτική για την μετανάστευση. Όμως, η Αυστριακή κυβέρνηση αντιδρά έντονα.

Συγκεκριμένα, αργά το βράδυ εχθές Δευτέρα, η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel συμφώνησε με τον Υπουργό Εσωτερικών Horst Seehofer για τον τρόπο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης.

Ο Γερμανός Υπουργός είπε στους δημοσιογράφους πως «μετά από εντατικές συνομιλίες μεταξύ των κομμάτων CDU και CSU, καταλήξαμε σε συμφωνία για το πώς θα αποτρέψουμε την παράνομη μετανάστευση στα σύνορα μεταξύ Γερμανίας και Αυστρίας».

Η Αυστρία, που ασκεί την προεδρία στην ΕΕ, προειδοποίησε πως είναι προετοιμασμένη να λάβει μέτρα για την προστασία των νοτίων συνόρων της με την Σλοβενία και την Ιταλία, εάν η συμφωνία της Γερμανικής κυβέρνησης τεθεί σε εφαρμογή.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Sebastian Kurz δήλωσε πως «θα αναγκαστούμε να λάβουμε μέτρα για να αποφύγουμε τις αρνητικές συνέπειες για την Αυστρία και τους ανθρώπους της» και τόνισε πως «θα λάβουμε μέτρα για να προστατέψουμε τα νότια σύνορά μας» εννοώντας με την Σλοβενία και την Ιταλία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γερμανού Υπουργού Εσωτερικών Horst Seehofer, οι συνοριακοί έλεγχοι στη Γερμανία θα ενταθούν.

Η συμφωνία για τους μετανάστες προβλέπει πως όσοι αιτούνται άσυλο σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κρατούνται σε κέντρα στα σύνορα (ακόμη και σε αεροδρόμια), ενώ η Γερμανία θα διαπραγματεύεται διμερείς συμφωνίες για την επιστροφή τους.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου