Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Τουρκικός ελιγμός για τα F-35; σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Αμερικανός πάστορας!

Μετά την πίεση που ασκήθηκε στην Τουρκία από το Αμερικανικό Κογκρέσο, ο αρμόδιος δικαστής αποφάσισε την αποφυλάκιση και τον κατ’ οίκον περιορισμό του Αμερικανού πάστορα Andrew Craig Brunson.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Αμερικανός πάστορας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 35 ετών με την κατηγορία της τρομοκρατίας, για συμμετοχή και δράση υπέρ της οργάνωσης του Φετουλά Γκιουλέν, του Ιμάμη που ζει εξόριστος στις ΗΠΑ και οι Τούρκοι θεωρούν υπεύθυνο για το αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016.

Το δικαστήριο αποφάσισε τον κατ’ οίκον περιορισμό του Αμερικανού στο σπίτι του στην Σμύρνη. Του απαγόρευσε όμως την έξοδο από τη χώρα. Η απόφαση αυτή λήφθηκε από το δικαστήριο εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο Μπράνσον.

Ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo χαιρέτησε την απόφαση του Τουρκικού δικαστηρίου, αναφέρει το πρακτορείο Anadolu.

«Χαιρετίζουμε τις από πολύ καιρό καθυστερημένες ειδήσεις ότι ο πάστορας Brunson μεταφέρθηκε από τη φυλακή σε κατ’ οίκον περιορισμό στην Τουρκία. Καλούμε τις Τουρκικές Αρχές να επιλύσουν την υπόθεση αμέσως με τρόπο διαφανή και δίκαιο» δήλωσε ο Μάικ Πομπέο.

Η όλη τροπή θεωρείται ακόμη μία Τουρκική κωλοτούμπα, καθώς τις προηγούμενες ημέρες το Αμερικανικό Κογκρέσο είχε αποφασίσει να μην πουληθούν τα αεροσκάφη F-35 στην Τουρκία, εξαιτίας της κράτησης του Μπράνσον, αλλά και της απόφασης της Τουρκίας για προμήθεια του Ρωσικού συστήματος S-400.

Άραγε, θα υπάρξει ακόμη μία Τουρκική κωλοτούμπα με ακύρωση της παραγγελίας των S-400;

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ξεκάθαρη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link.



Διαβάστε επίσης:
Άρνηση του Κογκρέσου στην πώληση F-35 στην Τουρκία. Υπέρ της πώλησης ο Τζιμ Μάττις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου