Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020

Τουρκία κατά ΗΠΑ: έδωσαν 400 εκατομμύρια στους τρομοκράτες

Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι προμήθευσαν τους «τρομοκράτες» Κούρδους της Συρίας YPG και μέσω αυτών το PKK, με ανιχνευτές βομβών, σκάνερ δακτυλικών αποτυπωμάτων και συσκευές εντοπισμού, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων.


Σε δημοσίευμα του κρατικού πρακτορείου Anadolu αναφέρεται ότι ο εξοπλισμός άρχισε να παραδίδεται στους «τρομοκράτες» του YPG/PKK από τον Σεπτέμβριο και αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς σκοπούς, πάντα σύμφωνα με «τοπικές πηγές» των Τούρκων, που ζήτησαν να διατηρηθεί η ανωνυμία τους.

Στις 25 Σεπτεμβρίου, ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ θα παρέχουν στη Συρία επιπρόσθετη βοήθεια αξίας 720 εκατομμυρίων δολαρίων. Στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υποστηρίζεται πως τα χρήματα αυτά δεν θα δοθούν σε ένοπλες ομάδες, αλλά θα αποτελούν ανθρωπιστική βοήθεια που θα διανεμηθεί στους Σύριους μέσω έμπιστων εταίρων των ΗΠΑ που βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας.

Στο δημοσίευμα κατηγορούνται οι ΗΠΑ ότι προμηθεύουν με όπλα και εκπαιδεύουν τους «τρομοκράτες» του YPG/PKK. Τέλος υποστηρίζεται πως το YPG αποτελεί παρακλάδι του PKK στη Συρία.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου