Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020

Σκίτσα του Charlie Hebdo προβλήθηκαν σε Δημαρχεία στη Γαλλία ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Samuel Paty

Λίγες μέρες μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή Samuel Paty στο Παρίσι από φανατικό ισλαμιστή, επειδή έδειξε εικόνες του Προφήτη Μωάμεθ στους μαθητές του, η Γαλλική κοινωνία εξέφρασε την αλληλεγγύη της.

Μετά τις μεγαλειώδεις πορείες που έγιναν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας για να εκφραστεί η αντίθεση της Γαλλικής κοινωνίας στον Ισλαμικό Φονταμετανταλισμό και την Ισλαμική Τρομοκρατία, η Γαλλία προχώρησε και σε νέο τρόπο έκφρασης της αλληλεγγύης της στα θύματα των φανατικών Ισλαμιστών και ειδικά στον Samuel Paty.

Την περασμένη Τετάρτη, στα Δημαρχεία των πόλεων Μονπελιέ και Τουλούζης, προβλήθηκαν για περισσότερες από 4 ώρες σκίτσα από το περιοδικό Charlie Hebdo που απεικόνιζαν και τον Προφήτη Μωάμεθ, με σκοπό να καταδικαστεί η αποτρόπαια δολοφονία του Samuel Paty.

Ο καθηγητής Ιστορίας Samuel Paty, δολοφονήθηκε την περασμένη Παρασκευή από έναν φανατικό μουσουλμάνο μετανάστη, επειδή έδειξε στους μαθητές του σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ από το περιοδικό Charlie Hebdo, κατά τη διάρκεια μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης.

Ο 18χρονος φανατιικός μουσουλμάνος έσφαξε τον 47χρονο δάσκαλο, φωνάζοντας «Αλλάχ Ακμπάρ».

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν τίμησε τον καθηγητή, όχι μόνο με την ομιλία του, αλλά αναρτώντας την φωτογραφία του στο Twitter.

Κατά την ομιλία του στη Σορβόννη, ο Γάλλος Πρόεδρος δεσμεύθηκε ότι η Γαλλία «δεν θα εγκαταλείψει τα σκίτσα» και πρόσθεσε ότι ο Samuel Paty δολοφονήθηκε από «δειλούς» επειδή εκπροσώπησε τις κοσμικές και δημοκρατικές αξίες της Γαλλικής Δημοκρατίας.

Τα σκίτσα του Προφήτη Μωάμεθ έχουν χρησιμοποιηθεί από φανατικούς ισλαμιστές – τρομοκράτες, ως δικαιολογία για την πραγματοποίηση πολλών επιθέσεων στην Ευρώπη. Το 2015, ισλαμιστές τρομοκράτες επιτέθηκαν στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo μετά τη δημοσίευση που απεικόνιζαν τον Προφήτη Μωάμεθ, κάτι που απαγορεύεται αυστηρά στο Ισλάμ. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν 12 εργαζόμενοι.

Ο αποκεφαλισμός του καθηγητή στο Παρίσι προκάλεσε την ισχυρή απάντηση της Γαλλικής κυβέρνησης. Έτσι, απαγορεύτηκαν οι ριζοσπαστικές ισλαμικές οργανώσεις που εξέφρασαν την υποστήριξή τους στον τρομοκράτη.

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link


Με πληροφορίες από τα France 24, Fr24News και Midi Libre

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου