Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Μιλάει για ισλαμοφοβία ο χριστιανοφοβικός

Ο άνθρωπος που μετατρέπει τις πολιτικές διαφορές σε θρησκευτικές, αυτός που υποστηρίζει ανοιχτά τους ισλαμοφασίστες, αυτός που πληρώνει τζιχαντιστές για να κάνουν τους βρώμικους πολέμους του, τολμά να κατηγορεί τη Δύση για ισλαμοφοβία.


Θίχθηκε από την σθεναρή στάση του Εμμανουέλ Μακρόν κατά των ισλαμοφασιστών και από το σκίτσο του Charlie Hebdo που τον διακωμωδεί και άρχισε να βρίζει τον Γάλλο Πρόεδρο και την Ευρώπη ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

Ποιος βρίζει; Αυτός που προσπαθεί να μετατρέψει τις πολιτικές διαφορές του σε θρησκευτικές, αυτός που αυτοπροβάλλεται ως ο επικεφαλής και υπερασπιστής όλων των μουσουλμάνων.

«Η ρατσιστική τρομοκρατία… Τώρα σάς απευθύνομαι από εδώ και σας λέω: εσείς είστε με την πραγματική έννοια φασίστες. Εσείς είστε με την πραγματική έννοια δέσμιοι των ναζί» είπε ο Ταγίπ Ερντογάν απευθυνόμενος στους Ευρωπαίους ηγέτες.

«Δεν κοίταξα καν αυτή τη γελοιογραφία. Ακόμη και να δεις τι δείχνουν αυτά τα γελοία δημοσιεύματα ή να τα αξιολογείς, το θεωρώ περιττό. Ποιος είμαι εγώ άλλωστε; Δεν χρειάζεται να πω τίποτα γι’ αυτά τα καθάρματα που προσβάλλουν τον αγαπημένο μου προφήτη σ’ αυτόν τον βαθμό. Κυριολεκτικά θέλουν να ξεκινήσουν και πάλι τις σταυροφορίες. Από τις σταυροφορίες οι σπόροι του κακού και του μίσους άρχισαν να πέφτουν σ’ αυτές τις χώρες και τότε διαταράχθηκε η ειρήνη» είπε σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλία του.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε: «Είμαστε το έθνος που σέβεται όχι μόνο τη δική μας θρησκεία, αλλά και τις αρχές των άλλων θρησκειών. Είναι οι αρχές μας που στοχοποιούνται».

Αν πράγματι ο Ερντογάν σέβεται τον Χριστιανισμό και την Ορθοδοξία, αν σέβεται τις άλλες θρησκείες και τη διαφορετικότητα, αν σέβεται τις αρχές των άλλων λαών και των άλλων εθνοτήτων που ζουν εντός της Τουρκικής επικράτειας, γιατί μετέτρεψε προκλητικά το Σύμβολο της Χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, την Εκκλησία της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την Παρασκευή θα μετατρέψει σε τζαμί και τη Μονή της Χώρας, την Ορθόδοξη Εκκλησία με τα απαράμιλλης ομορφιάς ψηφιδωτά; ΓΙΑΤΙ;

Ας επισκεφτεί πρώτος ο Πρόεδρος της Τουρκίας κάποιον ψυχίατρο, ας επανεξετάσει τον τρόπο που βλέπει τον κόσμο, τη διαφορετικότητα και τις άλλες θρησκείες στη χώρα του και ας αφήσει τις ύβρεις και τις προσβολές κατά της Ευρώπης, γιατί μόνο ζημιωμένος θα βγει…

Αναπαραγωγή του άρθρου μπορεί να γίνει μόνο με ευδιάκριτη αναφορά στην πηγή CosmoStatus και χρήση live link



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου